Ce machiaj folosim în primăvara asta?

Nu te feri de culori puternice, nici măcar atunci când te machezi!

Machiajul pe care îl vom folosi în această primăvară este foarte colorat. Aşadar, fetele îndrazneţe au ocazia să-şi pună imaginaţia la încercare, iar asta pentru că vor putea asorta cu uşurinţă nuanţele de verde sau roz cu o eşarfă simplă, dar special, din mătase. Nuanţele metalizate revin şi ele în tendinţe, aşa că nu vă feriţi să le folosiţi.

Se poartă rujurile de un roşu aprins, fucsia şi corai. Gama cromatică este dintre cele mai ofertante, aşa încât puteţi alege dintre farduri verde smarald, orange, roz şi altele din această parte a cromaticii. Nu uita, însă, de o regulă esenţială: în machiaj există o singură pată cromatică.

Aşadar, dacă aţi ales un fard puternic pentru ochi, aveţi grijă mare ca rujul să fie nude. Este cea mai corectă soluţie pentru frumuseţea ta. Nude-ul rujului va pune în valoare machiajul ochilor.

Rujul nude sau luciul transparent este salvarea ta şi atunci când foloseşti fard negru,  creionul negru pentru ochi sau când alegi să îţi faci codiţă la exteriorul ochilor, în stilul ochi de pisică.

Anul 2012 va fi, aşadar, unul plin de culoare. Dar ce te faci dacă nu ştii ce culoare de fard să asortezi părului tău?

Atunci când îţi alegi machiajul trebuie să ţii cont de de tonul pielii tale, culoarea ochilor şi, desigur, culoarea părului. Femeile brunete sunt de departe cele mai versatile atunci când vine vorba de culoarea machiajului. Brunetele cu ochii căprui arată minunat machiate cu nuanţe de maro şi violet. Dacă ai părul brunet şi ochii albaştri, foloseşte un eye-liner de culoare gri, iar dacă ai părul şaten închis sau ochi albaştri, încearcă maroul auriu cu un eye-liner maro şi mascara.

Pentru femeile blonde, unele culori ale machiajului pot fi foarte dure.

Blondele arată mai bine atunci când folosesc tonuri soft. Atât pe obraji, cât şi pe buze, încercaţi să aplicaţi rozul pal sau piersica. Trandafiriul poate arăta, de asemenea, grozav pe buzele unei blonde. Pentru un ruj roşu, blondele pot purta un roşu-albastru sau chiar un portocaliu ce se apropie foarte bine de roşu.

Pentru roşcate este foarte important de reţinut faptul că vor trebui să folosească culori naturale şi nu prea copleşitoare.

Ca să arăţi minunat, încearcă, în primul rând. Să eviţi pe cât posibil rujul roşu.  Pentru a finisa look-ul, gloss-urile nude sau bej arată grozav pe buzele unei roşcate. Foloseşte un machiaj neutru pentru ochi. Nu va fi niciodată plictisitor, ci chiar plăcut interlocutorului. Foloseşte o bază de culoare galbenă. Evită-le pe cele roz sau roşii.

Aşadar, foarte pe scurt, primăvara anului 2012 este ca un curcubeu în materie de machiaj. Se poartă genele false extra-lungi, se poartă rozul în obraji.

Machiajul retro este unul foarte la modă. Cu un ruj roşu aprins şi nişte sprâncene bine conturate nu ai cum să dai greş!

Surse foto:

velvetjadedesigns.blogspot.com

www.temptalia.com

Mădălina Tătaru