Ce sunt cosmeticele organice și de ce sunt mai scumpe

Trăim într-o lume poluată, în care parcă nimic nu mai este natural. Ne este teamă că ceea ce consumăm zilnic este din ce în ce mai artificial. Totuși trebuie să avem grijă de noi şi să găsim o modalitate prin care să o facem cȃt mai eficent.

Folosim produse cosmetice, dar ce știm despre modul în care ne pot influenţa ele viața? Simplu, cu cȃt aceste produse sunt mai naturale cu atȃt sunt mai benefice pentru corpul nostru. Aşadar, sunt sau nu cosmeticele organice o minune?

Naturale sau organice, produse de îngrijire personală abundă în magazine, farmacii şi spa-uri. Ambalaje foarte atractive, argumente foarte convingătoare cu privire la modul natural şi organic în care a fost realizat  etc. Dar cum poţi să ştii dacă într-adevăr un produs este organic şi benefic ţie? Citeşte eticheta!

Produsele cosmetice organice sunt cele care conţin ingrediente organice şi cantităţi reduse de alte tipuri de substanţe. In mod evident, cosmeticele organice au texturi mai puţin catifelate, arome mai puţin subtile sau, uneori, putere de absorbţie mai îndelungată, dar efectele sunt mult mai puternice.

De obicei, cosmeticele organice au o perioada de garanţie mult mai mică, de numai cȃteva luni sau chiar săptămȃni, tocmai pentru că nu conţin conservanţi puternici şi sintetici cum sunt parabenii. Un produs cosmetic natural, chiar dacă este făcut din plante, poate să conţină conservanţi, coloranţi şi alte chimicale.

Uită-te la preţ!

Produsele organice sunt mai scumpe decat cele normale. De ce sunt mai scumpe produsele organice? Pentru că dureaza mult mai mult fabricarea lor, materia primă se recoltează într-un timp mai lung, în majoritatea cazurilor este nevoie de lucru manual pentru că aceste produse nu se pot realiza la nivel industrial, procesul de prelucrare a ingredientelor este mai complex şi nu în ultimul rȃnd ambalarea produsului.

Pentru ca un șampon să fie organic trebuie să aibă, de exemplu, în compoziţie unul sau mai multe dintre ingredientele: aloe vera, nucă de cocos, zahăr de porumb, glicerina vegetală, extract de lămȃie şi menta, ulei esențial de portocal, extract de floare de păducel, extract de floarea soarelui și bergamotă, toate aceste ingrediente micşorȃnd frecvenţa de spălare a părului.

Pentru ca un balsam de păr să fie organic vom căuta următoarele ingrediente:  aloe vera, esență de trandafir, ulei de cocos, ulei de sâmburi de caisă, ulei de jojoba, ulei de măsline, gluten şi ulei esenţial de portocală şi de lămȃie.

O crema de faţă organică conţine în general: extract pur de salvie, ceai verde şi unt de shea şi alte extracte din plante, în funcţie de tipul de ten.

Ați încercat produse organice? Ce părere aveți despre ele, își merită banii?

Mara Marushkl

Sursa foto:

natural-organic-cosmetics.com