Cel mai important pas pentru băiţa bebeluşului – curăţarea delicată cu şamponul de gălbenele de la Weleda

Majoritatea bebelușilor și a părinților se bucură din plin de fiecare băiță binemeritată. Contactul direct cu părinții îi relaxează pe bebeluși, iar apa îi distrează. Dar dincolo de a transforma momentul băiței într-un prilej de relaxare și distracție, este foarte important să știi care sunt pașii corecți pe care să îi urmezi.

Weleda Baby, cel mai bun prieten al tău și al bebelușului, îți dezvăluie pas cu pas secretele unei băițe care să intensifice legătura dintre copil şi părinţi.

Spală babelușul într-o cădiță specială pentru siguranță și confort

Atâta timp cât copilul tău este încă micuț, încearcă să folosești o cădiță specială pe care să o poți sprijini pe o suprafață mai ridicată și rezistentă, precum o masă solidă sau o canapea.

Evită băița în cada pentru adulți întrucât aceasta îți va impune o poziție destul de incomodă, cel mai probabil dureri de genunchi și insuficient control asupra stabilității bebelușului.

Asigură-te că ai la îndemână toate produsele de care ai nevoie pentru băiță

Acesta este unul dintre cele mai importante momente deoarece trebuie să ai o grijă deosebită la ce produse folosești pentru spălarea părului. Nu uita că  scalpul și pielea bebelușului sunt foarte sensibile și au nevoie de o hidratare intensă.

Loțiunea de curățare și șampon cu gălbenele de la Weleda a fost creată special pentru a reechilibra balanța hidrolipidică a părului și a pielii bebelușului. Pret: 44,90 LEI.

Mai exact, ceea ce trebuie să știi este că pielea bebelușului tău este mult mai subțire decât a adulților, iar bariera hidrolipidică de la suprafața ei (cea care îi protejează de acțiunea mediului înconjurător) este deficitară și dacă nu ai grijă să îi oferi hidratarea necesară, pielea va începe să prezinte uscăciuni excesive. Mai mult decat atât, se poate transforma într-o dermatită atopică prin apariția de pete roșiatice reliefate sau a unor cojițe, uneori chiar vezicule și supurații.

Loțiunea delicată de curăţare cu gălbenele de la Weleda păstrează însă hidratarea naturală a pielii și a părului care devin astfel mătăsoase și sunt protejate împotriva uscării. Formula sa fără lacrimi conține tenside naturale blânde obținute din extracte vegetale precum cel de gălbenele. Uleiul de migdale dulci este rapid asimilat de piele, păstrându-i hidratarea sa naturală.

Pe lângă produsele de îngrijire, trebuie să ai la îndemână două prosoape din bumbac natural și un prosop cu glugă pentru momentul de după băiță.

Folosește apă călduță, nu fierbinte

Umple cădița cu  5 sau 7 cm de apă călduță, dar nu fierbinte, la o temperatură de aproximativ 90 grade Fahrenheit (32 grade Celsius). Dă-i toate hăinuțele jos și treptat bagă-l în apă, folosindu-ți o mână pentru a-i susține ceafa și căpușorul.

Fii delicată cu pielea bebelușului tău

Din când în când, toarnă câte un pic de apă cu un vas din plastic pe corpul lui pentru a nu i se face frig. Ține cont – corpul clăbucit al unui bebeluș este foarte alunecos, așa că încearcă să îl fixezi foarte bine.

Spală-i scalpul cu un prosop umed și cu clăbuc. Apoi, folosește un ghemotoc de bumbac ud pentru a-i curăța ochișorii și fața şi în final concentrează-te pe spălarea zonei genitale.

Dacă în pliurile ochilor sau ale nasului s-a acumulat secreție uscată, udă zona de mai multe ori cu vârful unui prosop pentru a se înmuia înainte de curățare. Apoi clătește foarte bine bebelușul, ajutându-te de un prosop curat.

Înfașă bebelușul înr-un prosop cu glugă

La finalul băiței înfașă imediat bebelușul într-un halat cu glugă pentru protecție completă. Apoi, usucă-l cu grijă, fără să îi freci pielea.

Dacă are pielea foarte uscată sau o ușoară iritație în zona scutecului, poți să îl ungi cu o Cremă de gălbenele de la Weleda, creată special pentru iritațiile cauzate de scutec. Pret: 39,90 LEI.

Gama Weleda Baby a fost creată ținând cont de caracteristicile pielii delicate ale nou-născuților.

Pentru aceste creme, Weleda folosește doar cele mai bune ingrediente naturale, și de fiecare dată când este posibil, utilizează materii prime din culturi biologice: gălbenele bio, calmante, antiseptice și regeneratoare; mușețel bio, calmant, antiseptic și antiinflamator, oxid de zinc protector, ulei de migdale și susan bio hidratant.

În plus, produsele Weleda nu conțin conservanți sintetici, coloranți sau parfumuri sintetice.