Cele mai ciudate fobii din lume (partea 1)

Cu toții cunoaștem cele mai comune fobii: agorafobia, claustrofobia, arahnofobia …. Dar literalmente exista sute de tipuri de fobii diferite și persoane care suferă de lucruri pe care nu ți le-ai fi imaginat.

Astăzi o să afli despre câteva dintre cele mai ciudate fobii din lume:

Hamartofobia: frica de a comité un păcat

Se definește ca o frică persistentă, anormală de a comité păcate.

În mod logic îi afectează pe aceia care sunt foarte credincioși și se tem să facă orice faptă rea pentru a nu fi condamnați. Uneori, această fobie poate masca o altă afecțiune mentală precum schizofrenia.

Hedonofobia: frica de a simți plăcerea

Este vorba despre cea mai puritană fobie. Persoanele care suferă de această fobie în mod normal se simt vinovate dacă experimentează plăcerea, chiar dacă își dau seama că nu este nimic rău în a simți asta.

Vinovăția izvorăște de cele mai multe ori din credința că participă la o activitate plăcută în timp ce alții din jurul lor sau din lume în general experimentează boli, durere, greutăți economice și alte probleme dureroase.

Coulrofobia: frica de clovni

Este foarte frecventă la copii, dar la fel de bine poate să apară și la adolescenți sau adulți. Persoanele care suferă de această fobie știu că frica lor este irațională, dar nu pot scăpa de efectele ei.

Decidofobia: frica de a lua decizii

Este o teamă copleșitoare și irațională de a lua decizii. Frica se bazează pe faptul că ecestor persoane le este frică să greșească.

Astfel, ele obișnuiesc să apeleze la mecanisme precum astrología, tarotul sau alte mijloace care lasă ca rezultatul deciziilor luate să fie practic aleatoriu.

De asemenea, își pot consulta în mod compulsiv prietenii și familia pentru că le este greu să mediteze asupra problemei. De multe ori pe lângă faptul că li se pare foarte dificil să-și asume responsabilitatea în privința propriile decizii, obișnuiesc și să-i învinovățescă pe ceilalți când lucrurile nu ies așa cum și-ar fi dorit.

Androfobia: frica de bărbați

Ca orice fobie este o frică ilogică. De această dată obiectul fricii îl reprezintă bărbații.

Este vorba de teama sau aversiunea morbidă față de persoanele de sex masculin, probabil ca urmare a unui eveniment traumatic petrecut la vârste fragede, fie cu un bărbat sau cu un copil.

Persoanele care suferă de această fobie experimentează anxietate inclusiv atunci când își dau seama că barbații nu reprezintă o amenințare reală.

Sursă foto: Google

Iată un filmuleț cu o doamnă care a avut curajul și puterea de a-și trata frica de clovni, prin expunerea treptată la situațiile declanșatoare coulrofobiei.