Cele mai cunoscute restaurante cu specific românesc din Bucureşti

Poate că Bucureştiul era numit micul Paris, iar în prezent există numeroase restaurant cu specific exotic, însă cu toţii ştim că mâncarea tradiţională românească este cea mai bună. Mai jos aveţi câteva localuri unde puteţi savura diverse preparate din bucătăria românească.

1. Crama Domnească este un restaurant cu tematică medievală. Decorul este foarte bine pus la punct, o dată ce pătrunzi în interior te simţi ca şi cum te-ai fi întors în timp. Masa, un adevărat festin, continuă cu acelaşi aspect medieval românesc. Preţurile sunt puţin piperate, locul fiind frecventat mai mult de către turişti.

2. Lacrimi şi Sfinţieste un local interesant. Aici reţetele vechi sunt îmbinate cu experimentele moderne. Produsele sunt organice, sunt cumpărate de la mici producători locali (fermieri). Interiorul este decorat într-o manieră plăcută, lemnul folosit fiind foarte vechi, provenind din diferite ruine ale unor case sau hambare, iar vasele şi ulcelele sunt creaţiile unor meşteşugari români.

3. La Mama este deja un lanţ celebru de restaurante. Foarte practic şi fecventat de toate categoriile sociale, de la business people la studenţi, iar mâncarea este într-adevăr ca la mama acasă. Mă îndoiesc că există foarte mulţi oameni dezamagiţi de serviciile acestora. Meniul este variat şi preţurile sunt accesibile iar atmosfera foarte plăcută.

4. BabaDochia este un restaurant cu bun gust, decorat într-o manieră de basm, iar atmosfera este primitoare şi relaxantă. Meniul este foarte diversificat şi oferă mai multe informaţii despre tradiţii, preparatele sunt aromate iar preţurile sunt accesibile. Papilele tale gustative se vor plimba din Deltă, apoi în Moldova şi până în Maramureş, aşadar o masă la Babaddochia este o călătorie pe cinste prin tărâmurile autentice româneşti.

5. Excalibur este un restaurant medieval foarte încăpător, perfect pentru diverse evenimente. Denumirile preparatelor sunt foarte ingenioase iar ospătarii te vor întâmpina în costume specifice perioadei medievale. Mâncare îţi este servită în vase de lut, uneori şi fără tacâmuri. Pe pereţi se pot observa diverse arme (săbii şi topoare, scuturi) şi picturi murale. Preparatele conţin majoritatea carne şi se servesc în porţii mari. Preţurile sunt destul de mari, dar pe măsura cantităţii de mâncare care ţi se serveşte.

 6. Restaurant Vatra. Este un restaurant tradiţional, unde se ascultă muzică populară, servirea este eficientă, mâncarea bună iar preţurile sunt acceptabile. Locul e este decorat foarte frumos, ca într-o casă ardelenească.

7. Caru’ cu Bere este un loc amenajat în stilul art deco, meniul este generos şi preţurile variate. Un loc perfect pentru turişti. Atmosfera este puţin aglomerată, deci uneori este posibil să aştepţi ceva mai mult pentru a obţine o masă. În rest, acesta este un loc ok unde poţi ieşi cu prietenii sau cu colegii la o bere şi o gustare tradiţională.

Cristina Mîrzoi

Sursă foto: www.bucharestdailyphoto.ro