Cele mai întâlnite motive de ceartă în cuplu

Calculatorul sau televizorul- tot mai multe cupluri se ceartă pentru că unul dintre parteneri petrece prea mult timp în fața televizorului sau a calculatorului, în loc să îl petreacă împreună cu celălalt. Cel mai bine este să încercați să vă bucurați de timpul petrecut împreună și să ajungeți la un numitor comun, în cazul în care partenerul nu vrea să renunțe la televizor. Găsiți o emisiune care vă place amăndurora sau urmăriți un film împreună.

 

Dezordinea- când unul dintre parteneri este dezordonat, celălalt va obosi la un moment dat să strângă sau să facă lucrurile pe care partenerul nu le face. Încă de la început este bine să vă împărțiți sarcinile în casă, astfel că fiecare va face ceva, și nu unul singur totul.

 

Obiceiurile- unele ticuri nervoase sau obiceiuri nu enervează în mod deosebit, dar repetate devin uneori stresante. Comunică ceea ce te deranjează și explică-i că uneori aceste gesturi pot deveni foarte agasante.

 

Firea lui delăsătoare- există momente când îl rogi să facă ceva, fie că este vorba de activități casnice: dus gunoiul, spălatul vaselor sau dat cu aspiratorul, fie alte tipuri de activități, cum ar fi să ai nevoie să te ducă undeva cu mașina. Pentru a rezolva acest lucru trebuie să ai o atitudine cât mai fermă și să îi explici care sunt sarcinile lui, fără a lăsa loc de alternativă.

Jobul- un job solicitant lasă foarte puțin timp de petrecut în doi, ceea ce la un moment dat poate deveni un motiv serios de ceartă, mai ales când unul dintre parteneri începe să se simtă neglijat. Cel mai bine este să încercați să faceți un plan, în care să strecurați și activități pe care să le faceți împreună, oricât de puțin timp ați avea la dispoziție.

 

Contradicția- multe cupluri se ceartă din simplul motiv că unul dintre parteneri încearcă să îl determine pe celălalt să gândească la fel ca el sau să aleagă ceea ce alege el, impunându-și de fiecare dată punctul de vedere. Încercați să vorbiți unul cu altul și să acceptați faptul că fiecare persoană în parte are gusturile, opiniile sau preferințele lui, care de multe ori nu coincid cu cele ale partenerului.

 

Întârzie întotdeauna- faptul că întârzie, fie că este vorba de un eveniment formal sau o ieșire cu prietenii, acest lucru ține foarte mult de educația fiecăruia. Dacă nu renunță la acest obicei nici după ce ați discutat, atunci nu îl mai aștepta și pleacă fără el.

 

Prietenii celuilalt-  fiecare persoană are un grup de prieteni și chiar dacă se află într-o relație, nu se poate rupe cu totul de aceștia, chiar dacă partenerului nu îi plac. Dacă nu vă înțelegeți cu prietenii celuilalt, cel mai bine este ca fiecare să iasă cu prietenii lui, pentru a evita orice motiv de ceartă.

Denisa Cristache

 

 

Sursa foto: google.com