Invata sa identifici semnele cheie ale geloziei romantice !

Un pic de gelozie este normala in orice relatie romantica. Totusi, cand gelozia este excesiva, poate sa devina distructiva si sa ruineze ralatia. Geloziile extreme pot duce la sentimente de suferinta, la banuieli, neintelegeri si sentimente de asfixiere intr-un cuplu.

Iata cum poti sa identifici semnele cheie ale geloziei romantice !

Intrebari

Daca perechea ta incepe sa te intrebe in mod obsesiv unde mergi si ce ai de gand sa faci, ar trebui sa iti indice semne serioase de gelozie din partea sa. Acest tip de curiozitate merge mai departe decat simplele intrebari pe care ti le adreseaza  prietenii si in general este legata de indoieli si suspiciuni.

Faptul ca nu crede niciodata raspunsurile pe care i le oferi inseamna ca perechea ta este geloasa si nu are incredere deplina in tine.

 Verificari

Cand perechea ta este geloasa, acest lucru devine evident prin semnele constante pe care ti le transmite. De exemplu, cand perechea ta este departe de casa si te suna sau iti trimite mesaje in mod obsesiv.

In afara de a verifica unde esti, aceasta forma de gelozie poate fi o modaltate de a sabota orice activitate la care iei parte, ceea ce poate fi periculos pentru binestarea relatiei voastre.

 Prieteni

Un semn sigur de gelozie romantica este cand perechea ta se supara numai la gadul ca tu ai prieteni de sex opus.

In momentul in care nu poate accepta ideea ca tu sa ai si astfel de prieteni, este evident ca perechea ta se simte amenintata de ei si ca nu crede ca ii vei ramane fidel/a.

Acuzatii

Un alt semn al geloziei romantice este cand perechea ta te acuza in mod constant ca te uiti la alte persoane de sex opus, fie ca sunt prieteni, colegi de munca sau pur si simplu persoane care merg pe strada sau prin mall.

 Investigatii

Cand perechea ta e geloasa si are suspiciuni, poate sa inceapa sa investigheze bunurile tale ca sa descopere orice posibil semn de infidelitate, fie un nume de pe lista apelurilor pierdute, fie un e-mail sau mesaj pe Facebook.

 Igrijorare

Cand perechea ta se preocupa in mod constant si isi imagineaza “cel mai rau caz” despre presupusa infidelitate ( inclusiv daca nu exista probe ca asa ceva s-ar intampla), atunci te afli intr-o situatie grava de gelozie.

Daca gandurile despre ceea ce spui sau faci cu alta persoana ii trec prin minte perechii tale fara oprire, atunci este vorba despre o gelozie nesanatoasa.