Chirurgia Bariatrica pe maini bune la Spitalul Sf. Constantin din Brasov

Spitalul Sf. Constantin din Brasov a initiat  cu succes in anul 2011 un program de chirurgie bariatrica, care a devenit in ultimii ani cea mai sigura modalitate de a combate obezitatea si excesul ponderal, cu rezultate remarcabile pe termen lung. Numita si “chirurgia obezitatii”, aceasta include o varietate de proceduri adresate pacientilor care sufera de tulburari metabolice si reuseste scaderea drastica in greutate prin reducerea dimensiunii stomacului. Centrul brasovean reuneste intreaga gama de interventii  pentru tratarea acestor afectiuni si se afla printre cele mai bune din tara in domeniu, fiind totodata prima unitate privata din provincie care ofera asemenea prestatie medicala.  

 1

Cazuri de succes la spitalul Sf. Constantin din Brasov

Echipa de chirurgi de la spitalul Sf. Constantin Brasov aplica preferential procedura Gastric Sleeve, pe cale laparoscopica sau transombilicala intrucat, pe baza experientei anterioare si a rezultatelor obtinute, s-a constatat ca este cea mai eficienta. De la inaugurarea Centrului de excelenta in chirurgia obezitatii in 2011 si pana in prezent, echipa de specialisti a spitalului Sf. Constantin a obtinut rezultate remarcabile: mortalitate – 0, reinterventii – 0, transfuzii – 0, conversii la clasic – 0,  rata de vindecare a comorbiditatilor (diabet, hipertensiune, apnee in somn) la peste 80% dintre cazuri iar pacientii au slabit in total peste 2000 kg. De asemenea, pacientii cu Super-super-obezitate morbida au pierdut peste 50 de kilograme si continua scaderea treptata in greutate (timp de pana la 2 ani).

Echipa

Intregul colectiv medical care isi desfasoara activitatea in acest spital de nivel international cu program full-time si care a operat in total peste 1000 de cazuri in primii doi ani de activitate ai institutiei, este orientata in totalitate catre pacientii internati, fiind intotdeauna la dispozitia lor.

 2

Printre medicii de renume care au luat parte la cazurile de succes realizate la spitalul Sf. Constantin se numara dnul. Dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurg, doctor in stiinte medicale cu supraspecializare in transplant multiorgan si chirurgie oncologica, detinand diplome UEMS pentru transplant hepatic si renal, care a profesat in Elvetia, la Spitalul Universitar Geneva, si are de asemenea experienta la Clinica de Chirurgie Tg. Mures. Alaturi de acesta se afla si dnul. Dr. Serban Vasile, medic primar chirurg, doctorand in stiinte medicale, care a practicat chirurgia la Institutul Clinic Fundeni si beneficiaza de asemenea de supraspecializare in chirurgie oncologica, laparoscopica si robotica in urma stagiilor efectuate la IRCAD Strassbourg.

Echipa este completata de Dr. Dumitru Pocreata, medic specialist chirurg si de echipa de patru anestezisti condusa de Dr. Luminita Cimpeanu, medic primar ATI cu vasta experienta la Clinica de chirurgie Tg. Mures.

Serviciile oferite

Echipa chirurgicala calificata, dotarile si conditiile de spitalizare la nivel international, fac din Spitalul Sf. Constantin din Brasov o alternativa viabila pentru un numar mare de pacienti care isi doresc servicii medicale la nivel calitativ ridicat, certificate ISO 9001 de catre prestigiosul organism international Tuv Thuringen.

 3

Pe langa interventiile de chirurgie a obezitatii, la Spitalul Sf. Constantin se mai efectueaza si proceduri chirurgicale complexe in domeniile: neurochirurgie, O.R.L., urologie, chirurgie plastica, ortopedie, chirurgie oncologica de anvergura, oncologie medicala etc.

Totodata, aici functioneaza “Clubul Bariatric”, unicul proiect gratuit de consiliere pe probleme de obezitate din Romania, lansat la inceputul anului 2012 din initiativa echipei de chirurgi Dr. Bogdan Moldovan si Dr. Serban Vasile, aceasta fiind singurul loc in care pacientii operati de obezitate se pot intalni cu medici si nutritionisti, iar cei care nu s-au operat inca pot vedea “pe viu” rezultatele chirurgiei, intalnind echipa medicala si colegii operati.

Mai multe informatii despre Spitalul Sf. Constantin puteti afla de pe pagina oficiala http://spitalulsfconstantin.ro/ sau de pe Facebook.