Cinci restaurante pe care sa le incerci in vacanta. O selectie facuta de bucatarul Wolfgang Puck

Cele mai bune recomandari in privinta unui resturant vin intotdeauna de la un bucatar faimos care a incercat cate putin din toate bucatariile lumii si are un ochi critic atunci cand vine vorba de pregatirea celor mai bune feluri de mancare. Uite care este top 5 restaurante din lume in opinia bucatarului care gateste pentru vedete la dineurile de Oscar.

Nascut in Austria, Wolfgang Puck a inceput sa lucreze ca bucatar in Europa, iar la 24 de ani a trecut oceanul pentru a-si incerca norocul in Statele Unite. A reusit sa devina unul dintre cei mai faimosi bucatari. Din 1982, cand a deschis primul restaurant in Los Angeles, Wolfgang Puck a reusit sa se impuna in industrie si sa deschida alte peste 20 de locatii. Acum bate lumea in lung si in lat si stie ce sa recomande cand vine vorba de mancare buna si servicii de calitate.

Primul lucru de care Wolfgang Puck tine cont atunci cand intra in restaurant este felul in care personalul primeste si serveste clientii. Daca te intampina politicos si au grija de tine, batalia e pe jumatate castigata, crede bucatarul. Printre restaurantele sale preferate sunt:

1.The Fat Duck – Bray, Marea Britanie

Cand ajunge in Marea Britanie ii place sa se opreasca la bunul sau prieten Heston Blumenthal. E impresionat de stilul modern si inventiv de a gati adoptat de restaurantul The Fat Duck . Il impresioneaza nu numai mancarea, dar si atmosfera pentru ca iti ofera o experienta senzoriala completa. De exemplu, exista un fel de mancare numit “Sound of the Sea” (sunetul marii), la care vei primi pentru servire si un iPod ca sa poti asculta sunetul valurilor in timp ce mananci.

2.L’Oustau de Baumanièr – Les Baux-de-Provence, Franta

In Franta, preferatul lui Puck este un restaurant aflat aproape de Avignon, in sudul Frantei. Poate si pentru ca de L’Oustau de Baumanièr il leaga si amintiri din tinerete. Wolfgang Puck a lucrat acolo la 19 ani si ii place sa revina o data la trei ani si sa ia masa aici. Restaurantul este in incinta unui hotel si are o arhitectura fabuloasa. Se lauda cu vizita a numeroase staruri si personalitati, printre care si Regina Elisabeta a Marii Britanii. Vedeta meniului este un fel cu carne de miel in aluat de foitaj. Este un signature dish al restaurantului care se gateste de cateva decenii si pentru care multi gurmanzi vin special aici.

3.Le Louis XV – Alain Ducasse – Monte Carlo, Monaco

Pe Coasta de Azur nu poti sa dai decat peste restaurante cu stil, asa cum e cel din Hotel de Paris din Monte Carlo. Le Louis XV – Alain Ducasse gateste bucatarie fusion, o combinatie intre feluri frantuzesti si feluri italiene prin combinarea unor ingrediente locale. Ingredientul de baza este uleiul de masline, iar bucatrul Alain Ducasse si-a pus amprenta asupra meniului de aici. Restaurantul are trei stele Michelin si preturi pe masura, dar este o alegere perfecta pentru o zi de nastere sau alt eveniment special.

4.Matsuhisa – Los Angeles, SUA

Unul dintre localurile preferate ale lui Wolfgang Puck in metropola americana este Matsuhisa . Este deschis de 27 de ani si in ciuda trecerii anilor a ramas la fel de dragut si confortabil pentru clienti. Nu e un restaurant unde sa mergi imbracat la patru ace si intotdeauna felurile de mancare sunt spectaculoase, desi preturile nu sunt exagerate. Orice contine peste sau fructe de mare este delicios.

5.Steiereck – Viena, Austria

Puck nu poate sa uite Austria natala, asa ca ori de cate ori ajunge acolo se opreste la Steiereck in Viena. Este un restaurant de familie care, pe langa felurile de mancare sofisticate, iti va servi cu placere si traditionalul Wiener schnitzel. Aici vei gasi si o selectie a celor mai bune vinuri austriece.

Sursa: Business Insider