Cinema în Parc, în perioada 30 august – 4 septembrie, în Parcul Crângaşi din Bucureşti

Publicul bucureştean este aşteptat, în perioada 30 august – 4 septembrie, în Parcul Crângaşi, la Cinema în Parc, un eveniment care va începe în fiecare seară de la ora 21.15 şi aduce filme precum „Viaţa lui Pi”, „Despre oameni şi melci” şi „Zborul”.

rsz_poster_cinema_in_parc_2013_70x100

Astfel, vineri, în prima seară, publicul este invitat la „Viaţa lui Pi/ Life of Pi”, în regia lui Ang Lee, un film fantastic de aventură, câştigător a patru premii Oscar în 2013, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Programul continuă, sâmbătă, în notă comică, cu cel mai vizionat film românesc al anului 2012, „Despre oameni şi melci”, semnat de Tudor Giurgiu, o comedie-dramă premiată la Festivalul de Film din Varşovia, Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid şi deţinător al trofeul Palic Tower al Festivalului Internaţional de Film Palic din Serbia.

De asemenea, luni, publicul va putea viziona o premieră românească a anului 2013, „Funeralii fericite”, în regia lui Horaţiu Mălăele. Aflat la cea de-a doua colaborare cu scenaristul Adrian Lustig, după filmul „Nuntă mută”, Horaţiu Mălăele joacă în „Funeralii fericite” alături de actori de renume, precum Mihai Gruia Sandu, Igor Caras-Romanov, Alexandru Bindea, Dorina Lazăr, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc şi Antoaneta Zaharia.

Cinema în Parc aduce publicului şi alte titluri, precum pelicula „Zborul/ Flight”, pe care publicul o poate vedea luni, o producţie americană regizată de Robert Zemeckis, nominalizată la două premii Oscar, cu Denzel Washington în rolul principal, şi „Şi caii sunt verzi pe pereţi”, al treilea lungmetraj regizat de Dan Chişu, o comedie-dramă despre iluzia îmbogăţirii, care va fi difuzată marţi.

O altă premieră este coproducţia româno-germană „Condamnat la viaţă”, regizată de Bogdan Dreyer, despre un sat din Transilvania la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, avându-i în rolurile principale pe Gérard Depardieu şi Harvey Keitel.

Intrarea la eveniment este liberă.

Cinema în Parc este un proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, şi susţinut de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 Program

Vineri, 30 august, ora 21:15 – Viata lui Pi (r. Ang Lee, 127’, aventură,2012)

Sâmbătă, 31 august, ora 21:15 – Despre Oameni şi Melci  (r. Tudor Giugiu, 93’, comedie, 2012)

Duminică, 1 septembrie, ora 21:15 – Funeralii Fericite (r. Horaţiu Mălăele, 111’, comedie-dramă, 2013)

Luni, 2 septembrie, ora 21:15 – Zborul / Flight (r. Robert Zemeckis, 134’, dramă, 2012)

Marți, 3 septembrie, ora 21:15   – Şi caii sunt verzi pe pereţi (r. Dan Chişu, 104’, comedie-dramă, 2013)

Miercuri, 4 septembrie, ora 21:15  – Condamnat la viaţă (r. Bogdan Dreyer, 90′, comedie-dramă, 2013)

Mai multe detalii pe www.tiff.ro

Cinema in Parc este un proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 prin Centrul Cultural European Sector 6 si susţinut de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

sursa: mediafax.ro