Cele mai urmărite seriale BBC

Există numeroase mini-serii produse de către BBC, ce au ca timp de acţiune Perioada Victoriană. Este cu siguranţă o perioadă de aur din istoria Regatelor Unite, care încă produce nostalgia dramelor romantice, care pot fi adaptate pentru micile ecrane. Majoritatea mini-seriilor sunt realizate după romane importante din literatura engleză, care dincolo de romantism denunţă adevărata faţă a unei societăţi aparent perfecte. Mai jos sunt câteva titluri:

Daniel Deronda. Romola Garai este una dintre preferatele regizorilor pentru rolul eroinelor din adaptările unor romane de Jane Austen, George Eliot sau Michael Faber. Daniel Deronda este o adaptare a romanului cu acelaşi nume, scris de Michael Faber. Acţiunea are loc bineînţeles în epoca victoriană, fiind exploatate concepte precum iubirea, etica şi frivolitatea acelor timpuri, dar şi probleme mai delicate cum ar fi mişcările zioniste din Anglia sau cabala.

http://www.imdb.com/title/tt0321897/

The Crimson Petal and the White  este o adaptare după Mihael Faber, acesta mergând cu analiza socială, dincolo de faţada elegantă a unei lumi de gheaţă, până la păturile cele mai joase. Serialul prezintă povestea lui Sugar, o prostituată inteligentă, care va deveni dama de companie a unui gentleman bogat, dar cu probleme familiale grave. Ambiţia tinerei de a urca pe scara socială este împiedicată de sentimentele sale faţă de William, prin deziluzia unei iubiri neîmpărtăşite.

http://www.imdb.com/title/tt0384013/

Emma, o mini-serie adaptată după romanul lui Jane Austen, este o complexă prezentare a unei societăţi politicoase, amuzante. Emma o tănără ce nu vrea să cunoască sentimentul dragostei, este însă preocupată să-i ajute pe alţii în acest aspect. De multe ori alegerile ei sunt nefericite, conducând la urmări nefaste. Emma, deşi inteligentă, deţine o naivitate aparte în a înţelege adevăratele sentimente umane, deşi intenţiile sale sunt lăudabile, aceasta alege de multe ori greşit. În mare serialul este o ilustrare a banalităţii vieţii cotidiene. Acţiunea este una lineară, nu există incidente grave sau drame interioare puternice, ci doar confuzie, nostalgie şi bune maniere.

http://www.imdb.com/title/tt1366312/

The Tenant of Wildfell Hall, ultimul roman al autoarei Anne Bronte, publicat sub pseudonimul Acton Bell, dezăluie povestea lui Helen Gaham, o doamnă misterioasă, care se mută împreună cu fiul său într-o casă veche, dintr-un mic oraş. Curiozitatea vecinilor şi sfaturile nefolositoare crează mari probleme pentru Helen care doreşte să ducă o viaţă liniştită. Aceasta ascunde un secret imporant, iar vecinii sunt măcinaţi în mod constant, sugerând diverse scenarii. The Tenant of Winlfell Hall este considerat primul roman feminist într-o tentativă de a scăpa de normele societăţi victoriene.

http://www.imdb.com/title/tt0115387/

Sense and Sensibility o altă operă a cunoscutei scriitoae Jane Austen, este prezentată în imagine printr-o miniserie din 2008. O mamă ruinată, văduvă şi cu 3 fete fără dotă. Povestea este una clasică, a tinerei care se îndrăgosteşte de un vis irealizabil. Morala este una ambiguuă, cititorul rămânând cu dilema alegerii între raţiune şi simţire.

http://www.imdb.com/title/tt0847150/

Pride and Prejudice este un celebru roman al lui Jane Austen, care treatează problemele de morală, etică, politică şi educaţie ale tinerei Elizabeth Bennet. Ca şi cartea, mini-seriile explorează călătoria femeii moderne într-un habitat clasic.

http://www.imdb.com/title/tt0112130/

Aristocrats este povestea secolului 18 văzut prin ochii a patru tinere,ce provin dintr-o familie bogată. Acestea, fiind strănepoatele unui rege, sunt crescute într-o lume fastuoasă, neînţelegând societatea exterioară. Din adolescenţă şi până la maturitate acestea au o viaţă perfectă, întreruptă doar de grija alegerii unui soţ sau a gestionării averii. Dar curând globul lor de cristal se va sparge şi vor realiza că lumea este altfel, fapt ce va zdruncina stâlpii valorilor în care acestea credeau.

http://www.imdb.com/title/tt0204082/

Surse foto:

www.fanpop.com

collider.com