CinemaPRO gazduieste Noaptea Alba a Filmului Romanesc 2012

Noaptea Alba a Filmului Romanesc va aduce pe 14 septembrie o selectie a celor mai de succes filme romanesti, productii de toate genurile realizate de cineasti din toate generatiile, in 15 locatii, in 4 orase din tara: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi.

Una dintre principalele locatii ale evenimentului este CinemaPRO, unde, in cadrul Noptii Albe a Filmului Romanesc, vor rula doua productii autohtone. Este vorba de Hot Shorts, un proiect cinematografic unic in Romania care reuneste trei scurtmetraje: „Bora Bora”, „In film la nasu'” si „Tatal meu e cel mai tare”, trei genuri diferite: drama, comedie, actiune -, pornind de la drama omului simplu si cinstit care se trezeste arestat peste noapte, trecand la umorul nebun iscat la granita cu Republica Moldova, cand un actor cauta cu disperare sa ajunga la o filmare cu Coppola, si incheindu-se cu povestea lui Andrei, care devine pionul principal intr-o retea de mafioti de cartier.

Cel de-al doilea film care va rula la CinemaPRO, in cadrul acestui eveniment, este Despre oameni si melci, una dintre cele mai asteptate comedii romanesti ale acestui an, productie regizata de Tudor Giurgiu si avandu-i in distributie pe Andi Vasluianu, Monica Barladeanu si Dorel Visan.

Pretul unui bilet este de 6.40 lei.

Filmul Hot Shorts ruleaza vineri, 14 septembrie, de la orele 23.00, iar Despre oameni si melci, vineri spre sambata, de la 1.00.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc este un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si sustinut de Centrul National al Cinematografiei.