Clinica Gynera – inclusa de Ministerul Sanatatii in programul national FIV/ET

In continuarea actiunilor constante de sustinere si sprijin a cuplurilor diagnosticate cu infertilitate, precum campania EmbryOne demarata anul trecut, Clinica Gynera va incepe derularea programului de FIV si embriotransfer (ET) finantat de Ministerul Sanatatii.
site_slider5d
Data estimativa pentru inceperea depunerilor de dosare este 15 iunie si conform Ordinului ministrului sanatatii nr. 386/2015, exista anumite criterii si proceduri ce trebuie respectate pentru a accesa subprogramul FIV/ET si anume:
• cupluri infertile care au indicatie pentru efectuarea procedurii FIV/ET
• membrii cuplului au calitatea de asigurat in sistemul national de asigurari de sanatate
• cuplu autolog (se exclude donarea de ovocite, de sperma sau mama surogat)
• varsta femeii cuprinsa intre 24 si 40 de ani
• indexul de masa corporală al femeii cu valori cuprinse intre 20 si 25
• rezerva ovariana in limite normale probata prin valoarea AMH > 1,1 ng/ml

De asemenea, pentru efectuarea procedurii FIV/ET exista urmatoarele indicatii:

• Absenta sau obstructia trompelor uterine bilateral
• Patologie masculina severa – sub 5 milioane de spermatozoizi cu mobilitate progresiva sau sub 4% spermatozoizi cu morfologie normala
• Infertilitate de altă etiologie, daca tratamentele conventionale nu au dat rezultat (esecul obtinerii sarcinii dupa minim 3 cicluri de stimulare ovariana cu inseminare intrauterina)
• Endometrioza in stadii avansate III-IV

Care sunt ctivitatile finantate prin programul FIV/ET:

a) prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara, sub anestezie locala sau sedare
b) procesarea spermei
c) inseminarea ovocitelor pentru fertilizare spontana (FIV)
d) cultivarea embrionilor 72 de ore
e) transferul embrionar
f) monitorizarea evoluţiei cazului pana la 6 saptamani de la realizarea FIV

Bugetul programului FIV/ET

Numai un numar limitat de pacienti vor putea beneficia de finantare, asa incat Clinica Gynera incurajaeaza pe toti cei interesati sa nu intarzie cu depunerea dosarelor, pentru a avea sanse cat mai mari de a fi inclusi in program in acest an.

Dupa epuizarea bugetului alocat de Ministerul Sanatatii pentru Clinica Gynera, pacientii vor fi inclusi pe o lista de asteptare. In functie de posibilitatea de realocare a unor sume, pacientii aflati pe lista de asteptare vor putea beneficia de procedura la
sfarsitul acestui an sau in anul urmator.

Contravaloarea costului procedurii FIV/ET in cadrul programului se deconteaza la un tarif de 6188 lei/procedura FIV/ET in conditiile efectuarii integrale a activitatilor prevazute la lit. a) – f). Contravaloarea altor servicii medicale decat cele prevazute la lit. a) – f) se suporta de catre beneficiari la tarifele stabilite si afisate de Clinica Gynera pe www.gynera.ro, pentru care se elibereaza documentul fiscal.

Lista personalului medical din Clinica Gynera implicat in programul FIV/ET: Medici ginecologi cu specializare in infertilitate si reproducere asistata: Dr. Ionela Anghelescu, Dr. Ioan Boleac, Dr. Dorina Codreanu, Dr. Laura Dracea; Embriologi cu certificare europeana ESHRE: Embr. Dr. Anca Coricovac, Embr. Iulia Raica, Embr. Dr. Luminita Mirzan; Asistenti medicali: As. Madalina Popescu, As. Adriana Palade, As. Carmen Anton, As. Mihaela Serban.

Nominalizarea Clinicii Gynera in topul celor 10 centre medicale incluse in Programul National de Fertilizare (FIV) si embriotransfer (ET) este o consecinta fireasca a reusitelor clinicii, a expertizei medicilor si a dotarilor la standarde internationale.

Informatii despre Programul de FIV si ET finantat de Ministerul Sanatatii, ce acte sunt necesare si posibilitatea descarcarii cererii de includere in program sunt disponibile pe www.gynera.ro, pe pagina Gynera de Facebook sau la sediul clinicii Str. Constantin Aricescu, Nr 8, Bucuresti (Zona Piata Dorobanti – Radu Beller).