Coafuri bărbăteşti în 2012

Dacă ați crezut că doar domnele şi domnişoarle sunt în alertă atunci când este vorba despre tendinţe în materie de coafuri,  vă spunem că şi bărbații sunt foarte interesați de acest aspect al înfățișării lor.

Este deductibil că tendinţele bărbăteşti sunt cu totul altele, în comparaţia cu cele pentru doamne şi domnişoare. O primă diferenţă şi, poate cea mai importantă, o reprezintă durata acestor tendinţe. Dacă la femei coafurile se poartă maxim un an, în cazul bărbaţilor lucrurile evoluează destul de.

Pentru domni, tendinţele în 2012, îşi au rădăcinile în coafuri ce s-au purtat atât în 2010 cât şi în 2011, iar nouatatea o reprezintă îmbunătăţirile aduse acestor frizuri. Prezentăm mai jos cele mai frumoase coafuri bărbăteşti în tendinţa în acest an.

Un stil la modă este cel undercut, ca al personajului principal, Enoch ‘Nucky’ Thompson din Boardwalk Empire. E o îmbinare de a tendințelor de la începutul secolului XX, potrivit pentru părul drept cât și pentru cel drept.

Orice bărbat dispus să se tundă destul de scurt, poate să adopte această coafură, întrucât schimbarea coafurii şi a stilului este pentru bărbat o redescoperire, o reinventare.

Coafura inspirată din stilul britanic, indian şi rock, adoptată pentru prima dată de o trupă britanica rock. Bărbatul care va purta această coafură va avea părul aranjat cât mai comod, dar este necesară scurtarea lui în ambele părţi. Aceasta coafură este potrivită pentru părul drept şi creţ.

O altă variantă pentru bartbati o reprezintă şi coafura cu „moţ”. Aceasta are multe influenţe rock şi coafuri potrivite pentru stilul oriental. Este coafura potrivită bărbaţilor cu atitudine,cu personalitate, pentru cei care vor altceva, vor schimbare totală de look.


Mai sunt şi alte tendinţe pentru domni, astfel încât fiecare să aibă de unde alege stilul care i se potriveşte cel mai bine, care le completează personalitatea.

Nu s-a demodat nici părul scurt, drept sau creţ. Se poartă părul scurt stilizat cât mai natural cu putinţă. A avea părul aranjat natural nu înseamnă că trebuie să se renunţe la eleganţă. Domnii îşi pot aranja părul scurt în multe alte feluri, pot obţine uşor acel stil de păr încurcat, de păr neglijent.

Dacă ai părul ondulat alege să porţi părul mai scurt (părul să aibă câţiva centimetri lungime), în partea de sus.

Aşadar, bărbaţii pot arăta bine ţinând cont de propriile tendinţe. În cazul în care nici unul din stilurile prezentate nu te reprezintă, poartă-ţi părul aşa cum vrei, îţi poţi crea propriul, cu totul diferit de ce se poartă în 2012. Până la urmă nu contează modă şi tendinţa, ci este mai important să te simţi bine cu ceea ce porţi.

Laura Apetroaie

Surse foto:

hommestyler.com

fashionising.com

your-hairstyles.com