Colectia Damen Tango de la Nemira iti aduce 2 bestseller-uri

Editura Nemira publica doua titluri noi in colectia Damen Tango, ambele romane de debut a doua autoare care vand milioane de exemplare in lumea intreaga: Fidelitati, scris de autoarea franco-elvetiana Diane Brasseur si Eleganta, semnat de Kathleen Tessaro.

Eleganta va invita intr-o calatorie unica de la A la Z prin lumea modei, care e si o lume a iubirii. Pentru ca moda poate transforma o femeie oarecare intr-o personalitate.

Cu povestea din roman se vor identifica toate cititoarele, iar protagonista Louise e cuceritor de nevrotica si de zanatica, la fel ca Bridget Jones.  Casnicia i se duce de rapa si temerile din adolescenta se intorc in forta. Dar destinul imprevizibil ii scoate in cale, intr-un anticariat, o carte care ii va schimba viata. Enciclopedia despre stil scrisa candva de Madame Geneviève Antoine Dariaux face minuni. Asta pentru ca experta in moda stie tot: de la accesorii si fermoare la prieteni falsi, soti  neglijenti si legatura puternica dintre mame si fiice.

kathleen-tessaro---eleganta-c1

Fidelitati este povestea unui barbat care are 54 de ani si se teme de batranete. De cateva luni, isi imparte viata intre sotia de la Marsilia si amanta de la Paris. Dar viata dubla nu e tocmai un ideal si prin urmare, trebuie sa aleaga. Trecutul si prezentul le cunoaste, dar viitorul?

Monolog al unui infidel care se intreaba intruna daca nu cumva o fi infidel, cartea castiga prin stilul electric al autoarei si prin umor.  Perturbarea morala in care se afla personajul este si perturbarea epocii noastre, in care o idee (senzualitatea torida, fascinatia exercitata de noutate) e parazitata permanent de opusul ei (frumusetea unei iubiri ce rezista, seninatatea profunda a obisnuintei).

Kathleen Tessaro s-a nascut in Pittsburgh, Pennsylvania, si a studiat la universitatea din orasul natal inainte de a se inscrie la un curs de teatru la Carnegie Mellon University. A debutat in volum cu romanul Eleganta, care a devenit bestseller si a avut mai multe editii. Toate cartile ei, printre care Innocence, The Flirt, The Debutante si mai recent Colectionara de parfumuri interzise (Nemira, 2014), au fost traduse in multe tari si s-au vandut in milioane  de exemplare. Este o mare admiratoare a scriitorilor Jane Austen, Edith Wharton, Francis Scott Fitzgerald, Henry James, Evelyn Waugh sau A.S. Byatt.

Diane Brasseur, franco-elvețiancă, s-a născut în anul 1980. Și-a petrecut copilăria la Strasbourg și a studiat mai întâi în Anglia. După aceea a urmat studii de cinema la Paris, devenind scenaristă. A colaborat, printre alții, cu Albert Dupontel, Olivier Marchal et Abd Al Malik. Fidelități este romanul său de debut și a fost bine primit de cititori. A doua carte pe care a publicat-o este Je ne vreux pas d’une passion (2015).

diane-brasseur---fidelitati_c1