Concertul trupei The Cat Empire va avea loc, pe 31 iulie, la Arenele Romane din Capitală

Concertul trupei australiene The Cat Empire, anunţat iniţial pentru prima zi a festivalului B’estfest Summer Camp, se va desfăşura la Arenele Romane, pe data de 31 iulie, informează organizatorii evenimentului, Emagic.

Show-ul trupei australiene de ska-jazz confirmat pentru vara aceasta la Bucureşti în cadrul B’estfest Summer, festival care a fost anulat din motive legate de dificultăţile întâmpinate în contractarea artiştilor, se va desfăşura la Arenele Romane, biletele putând fi achiziţionate online, de pe www.myticket.ro, iar în perioada următoare şi din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, casa de bilete a Sălii Palatului, dar şi de pe www.iabilet.ro. Biletele sunt disponibile la două categorii de preţ, respectiv 80 şi 130 de lei, abonamentele achiziţionate pentru festivalul B’estfest Summer păstrându-şi valabilitatea şi pentru acest eveniment, fiind însă necesară preschimbarea lor în bilete.

Trupa The Cat Empire a fost înfiinţată în Australia, în anul 1999, fiind formată în prezent din Ollie McGill (clape şi backing vocals), Ryan Monro (bas şi backing vocals), Felix Riebl (percuţie şi vocal), Harry James Angus (trompetă şi vocal), Will Hull-Brown (tobe) şi Jamshid „Jumps” Khadiwhala (turntables, percuţie). Muzica lor a fost descrisă ca un melanj ingenios de jazz, funk şi rock, cu puternice influenţe latino, reggae, ska şi dub, trupa fiind recunoscută pentru atitudinea militantă faţă de spargerea barierelor muzicale, geografice şi lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului şi consumerismului, intoleranţei şi a războiului şi, totodată, promovarea diversităţii culturale şi a unei vieţi simple, lipsite de griji.

După o serie de apariţii la festivaluri celebre, cum ar fi cele de la Melbourne şi Edinburgh, australienii au debutat, în 2001, cu albumul „The Cat Empire”. Cel de-al doilea material discografic, „Two Shoes” (2005) a intrat direct pe prima poziţie în clasamentele muzicale, revista Allmusic descriindu-l ca fiind un mix „nemaipomenit şi isteţ” între alt-rock, hip-hop, reggae, ska şi latin jazz. La sfârşitul anului 2005, „Two Shoes” a obţinut primul disc de platină, în timp ce „The Cat Empire” avea deja două.

În următorii ani, trupa a lansat alte două materiale discografice, „Cities: The Cat Empire Project” (2006) şi „So Many Nights” (2007), trecându-şi, totodată, în palmares premiul pentru cel mai bun album (ARIA Music Awards), un turneu mondial ce a cuprins Asia, America şi Europa, precum şi o apariţie la celebrul festival Glastonbury.

Albumul „Cinema” a fost lansat în iunie 2010 şi a marcat o nouă etapă în evoluţia trupei. Dacă, până la acel moment, The Cat Empire a experimentat diferite stiluri, de la reggae la salsa, de la jazz la hip-hop, „Cinema” a adus trupei o nouă voce, unică şi personală, oferită de suma tuturor experienţelor şi experimentelor muzicale de până la acel moment. „Steal The Light”, cel mai recent album al australienilor, a fost lansat în anul 2013.

Celebri pentru show-urile lor energice, în care improvizaţia este prezentă, australienii de la The Cat Empire au la activ peste 800 de concerte şi apariţii în line up-urile unor festivaluri precum Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), V Festival (UK), Bonnaroo (US) şi Montreal Jazz Festival.