Covasna, pur si simplu fabulos

Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului in Judetul Covasna a lansat in cadrul evenimentului ”Covasna, pur si simplu fabulos” organizat in Bucuresti, website-ul de promovare turistica a judetului Covasna – www.ViziteazaCovasna.ro precum si cateva pachete turistice destinate celor ce vor sa exploreze potentialul turistic al judetului.

Covasna are peste 160 de conace si castele, unele intrate in circuitul turistic ca hoteluri, pensiuni sau muzee, iar altele urmand a fi restaurate, atat din initiative private, cat si de catre Consiliul Judetean Covasna. In plus, Covasna are nu mai putin de 1000 de izvoare de ape minerale, cu proprietati curative, folosite in cadrul zonelor de relaxare si SPA din hotelurile din judet.

Pachetele turistice conturate de Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului in Judetul Covasna includ vizite la mestesugari, excursii in natura, cursuri de echitatie, mese cu preparate traditionale din Transilvania sau activitati de aventura, in functie de preferintele celor care aleg sa viziteze Tinutul Conacelor.

Evenimentul de lansare a site-ului turistic al judetului Covasna si de prezentare a pachetelor turistice s-a desfasurat in Bucuresti, la Institutul Maghiar, la eveniment fiind prezenti si mestesugari din judet care vor putea fi vizitati de catre turisti, vizitele fiind incluse in pachetele turistice lansate. Costurile organizarii evenimentului au fost suportate de Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului din Judetul Covasna, iar in promovarea si organizarea evenimentului s-a implicat in mod benevol si Asociatia Travel Focus, condusa de Razvan Pascu.

Weekend aristocratic la castel de la 55 EUR/persoana/zi

Unul dintre avantajele judetului Covasna este acela ca turistii se pot caza intr-un conac sau un castel care a apartinut nobililor maghiari.

Spre exemplu, pentru un  pachet de 3 nopti la Castel Daniel cu demipensiune si o activitate la alegere – vizita la un atelier traditional de fier forjat in Talisoara, baie romantica, sedinta de masaj, inchiriere de biciclete sau plimbare cu caruta – turistii vor plati incepand de la 329 EUR/2 persoane. Pentru familii sau grupuri organizate exista si pachete speciale incepand de la 83 EUR/persoana/zi, care includ, spre exemplu, si o cina in aer liber, cu foc de tabara.

?

All-inclusive la Pensiunea Printului de Wales de la 106 EUR/persoana/zi

Cei interesati de un weekend cu pensiune completa, cu activitati inedite in Tinutul Conacelor, se pot caza la Pensiunea Printului Charles din Valea Zalanului sau la Pensiunea Contelui Kalnoky din Miclosoara. Un pachet cu pensiune completa, tururi ghidate si activitati speciale (plimbare cu calul si caruta la locasul pastorilor sau la arzatoarele de carbune, vizita la mestesugari, plimbare prin padure, picnic in natura, etc.) incepe de la 212 EUR/persoana/2 nopti.

1-12-900x596

Weekend de rasfat si relaxare, la SPA. Pachete pentru toate buzunarele, cu cazare la pensiuni agroturistice sau pachete exclusiviste cu cazare la hoteluri de 4 si 5 stele

Pachetul economic include un sejur de 3 nopti in localitatea Baile Balvanyos, la Pensiunea Istvana – 3 stele (cu parcare si wifi). Este inclusa masa in regim de demipensiune (mic dejun si cina), intrarea la complexul Grand Santerra SPA de la Balvanyos Resort (acces la piscine, saune, baie cu aburi, salina), precum si o excursie de o zi in Tinutul Conacelor cu activitati gastronomice si vizite la mestesugari (vizita la Muzeul Haszmann Pal din Cernat, preparare paine de casa cu cartofi sau kurtoskalacs si pranz la Centrul turistic Malomkert, plus vizita si prezentare la Satul Dogarilor – Harale). Pretul sejurului este de 595 lei/persoana. Pentru cei care aleg optiunea de cazare la hotelul de 4 stele Balvanyos Resort, aflat in inima muntilor si a padurii, pretul pentru pachetul de mai sus este de 239 EUR/persoana.

Evenimentului ”Covasna, pur si simplu fabulos” organizat in Bucuresti este parte din „Zilele Turismului in judetul Covasna”, care se desfasoara in perioada 19-25 septembrie.