Croaziera – o vacanță de vis

Te-ai săturat de drumurile infernale și extrem de lungi cu mașina sau cu autobuzul? Pentru a scăpa de acestă parte obositoare a vacanțelor optează pentru o croazieră! Astfel de vacanțe sunt nelipsite din ofertele agențiilor de turism, așa că îți va fi foarte ușor să găsești o variantă care ți se potrivește.

Deși ai putea crede că atmosfera poate deveni plictisitoare pe un vas de croazieră și dimensiunile camerelor sunt extrem de mici, ei bine lucrurile nu stau chiar așa. Majoritatea navelor de croazieră sunt dotate cu cel puțin un restaurant, baruri, sală de bal și teatru. De asemenea există zonă cu scaune de plajă și piscină, însă în cele mai multe cazuri sunt de dimensiuni mici pentru a nu afecta echilibrul navei. Din observatoriu, aflat  pe ultima punte, puteți admira priveliștea încântătoare pe care v-o poate oferi o crozieră.

Croaziera pentru iubitorii de muzică

Pentru a creea amintiri de lungă durată, organizatorii încearcă să stimuleze simțurile pasagerilor prin diverse modalități. Așa  au luat naștere oferte speciale pentru pasionații de muzică, astfel încât oaspeții vasului să călătoreasca alaturi de  nume sonore ale muzicii clasice,precum Beethoven, Mozart, Ceaikovski sau Brahms. Prețul unei astfel de croaziere de 7 nopți poate varia între 360 de euro si 700 de euro.

Să ne alegem o regiune

Cu un vas de croazieră poți ajunge oriunde în lume, trebuie doar să alegi între America, Africa, Asia, Europa, Arctica, Alaska sau inslule Canare, Hawaii și multe altele!  Dacă optezi pentru sudul Franței poți pleca într-o croazieră de 8 zile în care vei face cunoștință cu tărâmurile fascinante ale vinului, mai exact regiunea Burgundia, dar și domeniile de lavanda din Provence, unde vei fi fermecată de priveliștile rurale pe care peisajul francez le are de oferit astfel încat vei putea spune doar : C’est magnifique! Vei vizita și renumitul Lyon, orașul înarcăt de emoție și istorie ce se află pe lista patrimoniului UNESCO, dar și alte orașe minunate precum Arles, Avignon, Vienne, Tournon, Viviers și Chalon-sur-Saone. O astfel de vacanță poate costa în jur de 2000 de USD.

Croazieră de lux

Dacă pe vremuri croazierele erau considerate vancanțe de lux, în ultima vreme au aparut oferte pentru toate buzunarele, astfel incât foarte mulți turinști obișnuiți reușesc sa plece în vacanță pe vase de croazieră. În același timp croazierele de lux nu au încetat sa se dezvolte. Aceste  călatorii ajung sa coste în jur câteva mii de euro.

Îți recomand  o vacanță de 7 zile într-o croazieră de lux, Roma – Nisa pe vasulSeadream II. Vei putea vizita partea veche a orașului Roma, Portovenere, Portofino, extravagantul  St. Tropez, Porquerolles, Sanary Sur Mer, Monte Carlo și Nisa. Seadream II este dotat cu o garderobă de yachting, centru de fitness, simulatorul de golf, bibliotecă, cazino și piano bar. “SeaDream’s Champagne & Splash” este  o adevărată celebrare a stilului de viaţă în yachting. Turiştii şi echipajul sărbătoresc cu şampanie şi caviar servite pe uscat şi urmate de un grătar delicios pe plajă, servit în mod elegant în porţelan.  Prețul unei astfel de vacanțe extravagante pornește de la 3614 EURO.

De ce să alegem o croazieră în locul vacanțelor obișnuite?

*înlocuim drumul obositor cu relaxarea pe vasul de croazieră

*putem vizita o mulțime de locuri în doar câteva zile

*nu mai suntem nevoiți să ne mutam bagajele dintr-un hotel în altul