Cu ce se hrănesc veganii?

Veganismul este o dietă și un stil de viață care caută excluderea folosirii animalelor pentru mâncare, îmbrăcăminte, sau orice alt scop.

Ce înseamnă, mai exact o alimentaţia vegană?

Veganii exclud din alimentaţia lor tot ce  provine din animale, cum ar fi:

– carne, peşte sau grăsimi animale;

– produse lactate cum ar fi laptele de vacă, de capră, brânza şi iaurtul;

– ouă sau feluri de mâncare ce conţin ouă;

– miere de albine.

Este important de știut că există diverse feluri de mâncare vegană în supermarket-uri, magazine online şi multe altele, cum ar fi: îngheţată vegetariană, maioneză, ciocolată, cârnaţi, brânză, iaurturi, cremă, sos de brânză, iar lista poate continua. Există o mulţime de alte feluri de mâncare de acest gen.

Aviz potenţialilor vegani: nu veţi suferi prea tare după felurile voastre preferate de mâncare!

Contrar aparențelor, veganii se pot bucură de feluri de mâncare extrem de savuroase, cum ar fi: pizza, „Curries”, torturi de ciocolată, lasagna, supe, burritos cu fasole (fel de mâncare mexican), chifteluţe din năut, „Risotto”, ardei iute cu fasole, „Stir fries” (fel de mâncare originar din China), brioşe cu „moţ”, „Samosas” (pateuri indiene vegetariene), plăcintă, mezeluri speciale, diverse feluri de tocane, „Paella” (orez cu pui, originar din Spania), „Dhal” (supă-piure din diferite feluri de leguminoase), cârnăciori în aluat de budincă Yorkshire („Told in the hole”), paste făinoase, „Quiche” (Lorraine cu şuncă), faimoasele „Pancakes” (clătite americane), tortilla, „Canneloni” (paste cu spanac, ciuperci etc.), „Pad Thai” (o mâncare ce conţine tăiţei de orez prăjiţi la tigaie cu ouă,sos de peşte, sos de tamarin, tofu etc.), sushi, salate, spaghete bologneze şi multe alte feluri delicioase de mâncare.

Toate acestea sunt potrivite pentru vegani, făcându-i să consume ingrediente bazate din plante, renunţând complet la cele care derivă de la animale.