Cum foloseşti fructele pe post de cosmetice?

Fructele nu sunt doar gustoase și sănătoase, ele  pot fi utilizate şi ca produse cosmetice. Operarea și întrebuințarea lor trebuie determinată în funcție de substanța activă prezentă  în fiecare fruct.

Căpșunile, de exemplu, au acid malic, un compus care ajută la înlăturarea petelor. Iată o listă cu cele mai gustoase fructe, într-o situație inedită: sub formă de preparate cosmetice, ele îți vor dezvălui frumusețea naturală.

Rujul din cireșe

O cireașă îți poate face buzele roșii. Trebuie să muști jumătate din cireașă. Freacă pulpa fructului pe buze. Apoi mănâncă cireașa. Este cel mai bun fruct cosmetic și are un gust grozav. Poți folosi în același mod o căpșună proaspătă.

Oamenii din Evul Mediu foloseau frecvent această metodă pe care o putem utiliza și azi pentru a ne face buzele mai atrăgătoare. Iar dacă vrei să te întâlnești cu iubitul, îi vei putea da un sărut cu gust de cireșe.

Căpșuni pentru dinți perfecți

Căpșunile sunt perfecte pentru albirea dinților, datorită acidului malic prezent în acesta.  Trebuie să te servești de partea albă din interiorul căpșunii, pe care o freci de dinți. Acidul îți va face dinții să sclipească, însă nu utiliza timp îndelungat.

Dentiștii ne avertizează despre eventualul pericol asupra smalțului dinților, însă pastele cu efect de albire au un efect mult mai distructiv.

Lămâia care îți întărește unghiile

Lămâia este un aliment foarte versatil, îți poate calma setea, e foarte sănătoasă și poate arde grăsimile. Dacă mănânci o lămâie, respirația ta se va reîmprospăta instant. E eficientă și în îndepărtarea petelor dentinare.

Ca să ai unghii puternice, freacă unghiile, de două ori pe săptămână cu o bucată de lămâie. Pentru un spray de păr frumos mirositor, amestecă sucul unei lămâi și al unei portocale cu  o linguriță de ulei de cocos.

Masca de față din banană

Piureul de banană poate fi utilizat ca mască facilă. Potasiul este o substanță care face bine tenului și se găsește în mod natural în banană. Pielea este deja strălucitoare dacă o freci cinci minute cu o banană zdrobită. În plus, acest fruct este unul dintre cele mai ieftine și mai sănătoase, care îți poate relaxa tenul datorită proprietăților calmante.

 Avocado pentru îngrijirea pielii și a părului

Avocado poate fi folosit pentru îngrijirea părului, fiindcă lubrifiază firul de păr și îl face deosebit de fin. În ceea ce privește îngrijirea pielii, avocado poate reduce efectele îmbătrânirii. O rețetă pentru mască din avocado găsești aici.

 Scrub din piersică

Piersicile pot fi folosite ca scrub pentru corp. Trebuie să amesteci ulei de măsline, sare și piersici și să aplici pe piele. Vei avea pielea fină ca o piersică.

O baie cu grefe

Coaja grefelor poate fi rasă și introdusă în cadă. Datorită efectului antibacterian îți vei reîmprospăta pielea, iar uleiurile volatile vor face ca pielea ta să fie hidratată și să miroase impecabil.

Cafea pentru picioare

Dacă te interesează să ai picioare frumoase și îngrijite, le poți masa câteva minute cu un mix din ulei de măsline și cafea.

Balsam antimătreață

Pentru probleme cu mătreața, natura are o soluție foarte eficientă în sucul de mere. După aplicarea șamponului, aplică 3 linguri de suc proapat de mere pe păr, care ajută și la dobândirea strălucirii firului de păr.

Ulei de plajă din măsline

Știai că uleiul de măsline e grozav pentru obținerea bronzului perfect? Nutrienții din compoziția lui îți vor intra în piele și o vor face fină, în timp ce luciul va atrage razele soarelui mai bine decât alte loțiuni de bronzare.

Veronica Enuşcă

Surse foto:

mi9.com

gruett.com

pachd.com

thesmoothiesrecipes.com

terawarner.com