Cum ne coafam de sarbatori ?

In privinta coafurilor speciale pentru serile de Craciun si Revelion, trend-urile sezonului de iarna 2012-2013 sunt extrem de generoase oferind optiuni din cele mai diferite, variante din cele mai adaptabile si efecte super captivante. Intre principalele sugestii ale specialistilor veti regasi cu siguranta coafura perfecta, personalizata in functie de preferinte.

Impletiturile texturizate sunt foarte usor de obtinut prin tesionarea scazuta a suvitelor in timpul executarii. Reprezinta o alegere inspirata datorita aerului boem pe  care il transmite, dar si datorita faptului ca este o coafura foarte rezistenta si usor de mentinut.

Coafurile romantic-hippie, influente ale anilor ’70, sunt coafuri care readuc in prim plan accesorile pentru par, in special bandane, pene sau flori si impletituri  aplicate sau naturale.

 Cozile joase, simple care pastreaza insa volumul, asimetrii in parul prins lejer sau in coc, reprezinta principalele elemente ale tendintelor de sezon.

Buclele aparent neglijente, se pot obtine foarte rapid si suficient de simplu. Atentie insa, au nevoie de o fixare ceva mai puternica, dar insesizabila pentru a rezista pana la finalul unei petreceri.

Alegerea coafurii ideale se va face desigur, in functie de tipul petrecerii, momentul zilei sau specificul sarbatorii. Astfel, cocurile sau coafurile pretentioase sunt cele mai indicate pentru noaptea de Revelion sau pentru evenimentele de seara, insa de Craciun, la petrecerile companiilor sau in familie, sunt de preferat coafuri cu aspecte cat mai lejere, relaxate, naturale.

Articol scris de Catalin Dulu, art director si trainer formator in cadrul Scolii de Coafura  Cornel Saru.