Cum prevenim celulita

Cauză şi efect

Celulita este cauzată de diverşi factori, cei mai frecvenţi fiind disfuncţiile hormonale, alimentaţia neadecvată, lipsa sportului, moştenirea genetică, obezitatea sau proasta funcţionare a rinichilor. Celulita este o problemă ce afectează cu precădere femeile, începând cu perioada de pubertate. În general celulita este vizibilă în partea inferioară a corpului ( şolduri, coapse, fese, abdomen şi glezne) şi la persoanele cu greutate peste cea normală, dar nu numai.

Există două tipuri de celulită, cea estetică,care presupune modificarea pielii datorită depunerii de grăsime subcutanată, şi cea de-a doua variantă este celulita infecţioasă, care reprezintă o infecţie bacteriană a pielii ce afectează persoanele cu un sistem imunitar vulnerabil.

Principala cauză a celulitei estetice o constituie proasta circulaţie a sângelului, dar în ciuda acestei probleme celulita este şi o consecinţă unei alimentaţii necorespunzătoare şi a unui stil de viaţă nesănătos.

Ce mâncăm?

O cură de detoxifiere este soluţia ideală pentru purificarea organismului. Aceasta presupune consumul de fructe şi legume. Este necesar să consumăm alimente fără grăsimi şi conservanţi

Alimentele bogate în antioxidanţi ajută la circulaţia sângelui. Cerealele integrale sunt o sursă bogată şi delicioasă de antioxidanţi reprezentând un micdejun perfect.Renunţă la pâinea albă, înlocuind-o cu pâine neagră, integrală! O sursă importantă de antioxidanţi o constituie şi produsele pebază de soia, morcovii, spanacul, roşiile, broccoli, strugurii roşii  dar şi fructele de pădure (afine, coacăze, mureşizmeură) care conţin fibre.

Ceaiurile recomandate pentru combaterea celulitei sunt cel de păpădie (neîndulcit, la care se adaugă o felie de lămâie), de coacăze combinat cu frasin, ceaiul verde, de soc, de lămâie şi de măceşe.Este recomandată şi cafeaua, datorită efectelor sale benefice asupra circulaţiei sangvine,însă cantităţi moderate. Nu în ultimul rând consumaţi cantităţi cât mai mari de apă (minim 2 litri) pentru hidratare.

Tratamente cosmetice naturale

Uleiul de cocos este un ingredient des folosit în compoziţia loţiunilor pentru pielea afectată de celulită. Uleiul de cocos natural poate fi folosit pentru masaje.Uleiul de rozmarin sau cel de migdale în combinaţie cu cel de măsline, deasemenea are efecte magice, Deoarece cafeaua are un conţinut mare de antioxidanţi, multe femei folosesc zaţul de cafea pentru a masa zonele afectate de celulită, conferind fermitate pielii.

Exerciţii fizice

Pentru combaterea celulitei sunt recomandate înotul, mersul pe bicicletă şi jogging-ul, ultimele două având avantajul de fi practicate în aer liber.

Genuflexiunile (da, cele obligatorii la orele de sport din şcoală) sunt cele mai bune exerciţii anti-celulită pentru şolduri, apoi ne ocupăm de abdomen. O foarte bună metodă o reprezintă dansul, deoarece arde foarte multe grăsimi, aşa că dacă sunteţi în situaţia în care nu vă permiteţi o sală de fitness sau aerobic, daţi drumul la muzică!

Recomanările noastre:

 Cremă anti-celulită cu extract de gălbenele de la Cosmetic Plant (500 ml). Preţ 20 lei

Vichy -îngrijire anticelulitică CELLUDESTOCK. Pret: 115.34 lei

 

Ingrediente active: Cafeină Pură – ingredient activ de referinţă cu o concentraţie optima şi LipocidineTM  – activator lipolitic

Rezultate: silueta este semnificativ subţiată, iar pielea este mai tonică.

Aspectul celulitei este vizibil netezit din a 7-a zi (punctaj clinic 49 de femei).

Chilliburner tablete şi Chillishape gel anti-celulită. 

–tratament complet pentru două luni (gel anticelulită şi două blistere) -preţul de 250 RON
–tratament cu tablete pentru o singură luna – preţul de 125 RON

Tabletele Chilliburner ajută la pierderea în greutate prin creşterea metabolismului. Efectul yo-yo nu apare deoarece nu este necesară schimbarea regimului alimentar  sau a stilului de viaţă pentru ca tabletele să fie eficiente.

Gelul Chilliburner Anti-celulită  conţine extract de chilli şi lavandă. Acesta acţionează asupra epidermei prin oferirea unei senzaţii de încălzire, astfel îmbunătăţind microcirculaţia sangvină.

 

Material realizat de Cristina Mîrzoi