Cum să ai parte de promovare la job?

Autor: Cosmin Suditu

 În zilele noastre, pe vremuri de criză, unde totul se rezumă doar la cuvântul “bani” sau totul se învârte după ideea de a găsi un job foarte bun sau… de ce nu două joburi în acelaşi timp? Foarte important este să ştii în primul rând să ieşi în evidenţă la locul de muncă, să îţi arăţi adevăratele abilităţi.

Cu alte cuvinte este foarte important să ştii să te vinzi la potenţialul tău maxim în procesul de angajare. În ultimii ani, această abilitate a devenit nu numai un avantaj, ci o necesitate.

Astăzi, persoanele care nu ştiu să iasă în faţă la locul de muncă, riscă ca nici măcar să nu poată obţine job dorit.Vestea bună este că indiferent dacă eşti obişnuit sau nu să îţi vinzi calităţile, acest lucru se poate învăţa.

Iată cele mai importante lucruri pe care e nevoie să lei iei în considerare atunci când vrei să ieşi în evidenţă în procesul de angajare, pentru a te diferenţia de competiţie.

1)      Studiază suplimentar, investighează concurenţa şi vino cu idei de promovare la locul de muncă;

2)      Fii întotdeauna o persoană deschisă, comunică fără reţineri cu toţi colegii tăi, fii tu însuţi!

3)      Experienţa acumulată te va ajuta la noul job pentru a obţine rezultate bune, pentru a-ţi îmbunătăţii competenţele şi pentru a te diferenţia de concurenţă;

4)      Fii alături de echipa ta, arată-ţi plăcerea de a lucra cu colegii tăi, pentru a obţine rezultate bune pentru companie;

5)      Cere feedback de la responsabilii de proiecte, manageri, fii la current cu tot ce se petrece în departamentul unde tu acţionezi ca să înţelegi mult mai uşor modul de lucru la fiecare proiect în parte;

Aşadar, este într-adevăr important în primul rând să înveţi cum să ieşi în evidenţă la locul de muncă. Să ştii să ţii cont de lucruri care te pot promova rapid, să demonstrezi cine eşti atunci când trebuie, să zici da sau nu atunci când trebuie şi cât mai des cere feedback din partea superiorilor despre activităţile tale,  pentru a şti ce trebuie să îmbunătăţeşti.