Cum să alegi hainele potrivite pentru bebeluși?

Zilele călduroase au trecut de mult, iar acum bebelușul tău are nevoie de o îngrijire specială și de hăinuțe groase care să-i protejeze împotriva schimbărilor bruște de temperatură. Să alegi hainele pentru micuț nu este ușor. Mai ales când este vorba de  un nou născut, având în vedere că ai nevoie de haine ușor de îmbrăcat pentru a putea schimba rapid scutecele.

Indiferent de ceea ce oferă casele de modă pentru copii, important este ca hăinuțele să fie suficient de groase pentru a le asigura confortul necesar, sa fie comode, practice, confecționate din materiale de calitate și adecvate pentru pielea lor delicată.

Ghidează-te după lungimea în centimetri a hăinuțelor !

 Este dificil să nimerești măsura potrivită pentru bebeluși, fiecare brand având propriul sistem care nu coincide întotdeauna. Cel mai bine este să te orientezi după înălțimea în centimetri, care de obicei apare indicată pe etichetă, în loc să te orientezi după luni. Nu este indicat să-i pui bebelușului haine foarte strâmte, având în vedere că se va simți neliniștit și copleșit. Ideea este ca micuțul să se simtă comfortabil.

Cumpără haine care să se spele ușor !

Este necesar ca hăinuțele să se poată spăla în mașina de spălat și să poată fi călcate ușor. Așa vei avea mai puține griji și mai mult timp de petrecut cu bebelușul.

Alege culorile care îți plac !

 Acest aspect depinde de gusturile fiecăror părinți având în vedere că micuțul nu poate încă să decidă , așa că profită acum să-l îmbraci cu ce-ți place ție mai mult.

Optează pentru îmbrăcămintea de calitate !

În acest sens hăinuțele din lână sunt nemaipomenite deoarece  ajută organismul la reglarea temperaturii, resping apa (ploaia), țin de cald iarna și de răcoare vara. Lâna este un material natural, sănătos și potrivit pentru a fi purtat chiar direct pe piele având în vedere că absoarbe vaporii de apă din corp și îi elimină în atmosferă.

Atenție însă, pentru a-și păstra caracteristicile, lâna are nevoie să fie îngrijită, dar din fericire cele mai multe mașini de spălat au ciclu de curățare special pentru lână. Trebuie doar să ai grijă să folosești un detergent potrivit pentru lână și să setezi temperatura de spălare la 30 de grade.

Magazinul Napati are o gamă specială cu produse din lână, Disana fiind una dintre primele companii care au primit certificări BEST și GOTS. Toate produsele Disana sunt fabricate din fibre naturale pure, lână organică sau mătase. Cea mai bună dovadă a calității textilelor Disana este că folosesc aceiași furnizori de foarte mulți ani. În calitate de membru al Asociației Internaționale a Industriei Textile Naturale IVN, Disana se obligă să producă după norme ecologice stricte și fiecare etapă din proces se conformează normelor ecologice. Chiar și nasturii sau ața sunt produse naturale.

Salopeta de lână Disana are o glugă mare, roll-upurile pe mâini și picioare, nasturi din nuci tigua: toate aceste detalii făcând ca această salopetă să fie elementul cheie al garderobei copilului tău. Lâna plină și aerată reglează temperatura și umiditatea ca niciun alt material. Salopeta este minunată pentru jucat și alergat în zăpadă sau pe vreme rece.

Preț: 338-420, în funcție de mărime.

Bonețică tricotată Disana, din lână îi face pe nou născuți să se simtă în siguranță și la căldură. Această căciuliță Disana face exact acest lucru, protejând micuțele căpșoare în primele lor ieșiri la aer. Croiala sa specială și cusătura fină îi dau o notă distinctă și asigură un sentiment deplin de comfort, chiar când bebelușul stă culcat. Și nu uita: dintr-o lână organică ultra fină.  Cu șireturi de fixare pentru momentele când bebelușul tău e foarte vioi. Produs certificat organic GOTS.

Preț: 67 – 72 RON, prețul variază în funcție de mărime

Pulover tricotat din lână merino este cât se poate de vesel și colorat. Tricotat în ochi de ciorap este absolut minunat și călduros, fără să fie însă aspru la atingere, datorită lânii moi de merino. Are manșete inteligente și până la mărimea 104 (4 ani) are nasturi la gât, pentru o îmbrăcare mai facilă.

Preț: 179 – 190 RON, prețul variază în funcție de mărime