Cum să aplici corect eyeliner-ul?

Tușul de ochi lichid sau eyeliner-ul oferă privirii un farmec aparte și poate fi folosit atât ziua, cât și seara, conturând ochii cel mai vizibil, fie că vorbim de un machiaj smokey, dramatic, cat eye sau natural. Din cauza modului său de prezentare și mai ales a pensulei care necesită puțină îndemânare în aplicarea acestuia, cele mai multe femei se feresc să-l folosească. Dar există câțiva pași care fac din tușul de ochi un produs foarte ușor de folosit.

 

Înainte de a folosi tușul de ochi lichid este bine să-l agiți bine, pentru a nu deveni foarte vâscos. Apoi aplică pe pleoape puțin fond de ten și pudră pentru ca acesta să se fixeze mai bine.

 

Trasează tușul de ochi începând cu mijlocul ochiului prin mișcări scurte de hașurare, încercând să mergi cu pensula din aproape în aproape, în linii scurte. Spre interiorul ochiului linia de contur trebuie să fie foarte subțire. Cel mai important este să te asiguri că nu este un surplus pe pensulă, ceea ce ar crea o linie de contur nu foarte dreaptă. Conturul trebuie trasat cât mai aproape de rădăcina genelor pentru a nu se crea goluri vizibile între eyeliner și gene. Pentru a avea o precizie și mai bună poți începe trasând o linie foarte fină cu creionul dermatograf.

 

Pentru a adăuga grosime liniei trasate inițial o poți face treptat aplicand, la fel, linii scurte din aproape în aproape până ajungi la dimensiunea potrivită.

 

Foloșeste întotdeauna eyeliner-ul, numai după ce ai aplicat fardul de pleoape, pentru ca acesta să nu fie acoperit inestetic de fard sau alte produse cosmetice, iar după aplicarea acestuia este bine să stai câteva minute cu ochii închisi pentru a se usca mai bine. Pentru a evidenția conturul ochilor cu eyeliner, foloșeste farduri de pleoape în nuanțe calde, cum sunt tonurile de bej.

 

Pentru realizarea unui machiaj cat eye poți proceda la fel, folosind mai întâi un creion dermatograf, fie alb sau bej, în trasarea celor două codițe simetrice, pentru o mai bună precizie. Astfel, trasezi mai întâi codițele cu ajutorul dermatografului la ambii ochi, fiind mai ușor de corectat decât cu eyeliner-ul, iar dacă rezultatul este simetric, urmează linile cu eyeliner-ul.

 Denisa Cristache  

Sursa foto: google.com