Cum să eviți toxinele din alimente?

Toxinele care se găsesc în multe dintre alimentele pe care le consumi zilnic, sunt periculoase pentru organism și îți pot crea probleme de sănătate.

Iată câțiva pași pe care ar trebui să-i urmezi pentru a evita consumul de toxine:

 –Ferește-te de băuturile și aliméntele care au culori, gusturi și mirosuri puternice!

Este normal ca astfel de alimente să conțină o substanţă toxică numită gudron de cărbune. Culorile puternice se obțin din acest gudron de cărbune și se folosesc pentru a da culoare produselor care în mod normal se vând pentru copii.

Societatea Americană de Luptă împotriva Cancerului a arătat că ingerarea gudronului de cărbune din alimente este o cauză cunoscută a cancerului.

– Evită carnea care poate fi conservată în frigider pentru perioade lungi de timp!

Salamul, crenvruștii și alte produse din carne procesată conțin toxina numită nitrit de sodiu, care împiedică dezvoltarea bacteriilor în carne.

Nitritul de sodiu se amestecă cu acidul din stomac și formează nitrozamine. S-a descoperit că aceaste substanţe sunt responsabile de provocarea multe tipuri de cáncer.

– Cumpără alimente care nu sunt procesate!

 Procesarea constă în transformarea ingredintelor pure în alimente de fabrică, iar majoritatea alimentelor se procesează cu produse chimice.

– Citește eticheta ambalajelor!

Fii atent ce aliménte alegi de pe rafturile magazinelor şi evită-le pe cele care conțin aditivi precum glutamatul monosodic (E621) – un venin pentru corp.

–Folosește zahăr neprocesat sau îndulcitori naturali!

 În locul îndulcitorilor artificiali, poţi folosi foarte uşor ştevia rebaudiană, un îndulcitor natural si noncaloric. Se ştie că spre exemplu, aspartamul produce numeroase probleme medicale și agravează afecțiunile existente.

–Cumpără fructe și legume româneşti!

Produsele româneşti conţin mai puţine pesticide toxice. Riscurile care însoțesc ingerarea pesticidelor includ boala Parkinson, efecte negative asupra sistemului nervos, únele forme de cáncer, avorturi spontane.