Cum să faci sex fără să te îndrăgosteşti

Sexul fără complicaţii este considerat în continuare de mulţi psihologi o fantezie. În cele mai mult cazuri, unul dintre parteneri ajunge să-şi dorească mai mult decât celălalt. Dacă eşti hotărâtă să începi o relaţie sexuală fără un ataşament emoţional, află cum să faci sex fără să te îndrăgosteşti.

În funcţie de modul în care te pregăteşti pentru această experienţă, poţi scădea semnificativ şansele unor complicaţii emoţionale. Iată cele mai importante reguli de căre să ţii cont atunci când vrei să faci sex fără să te îndrăgosteşti.

Alege cu atenţie partenerul

Unii bărbaţi sunt mai potriviţi pentru o astfel de relaţie decât alţii. Câte ştii despre trecutul relaţiei bărbatului cu care vrei să faci sex? Dacă a optat în general pentru relaţii pe termen lung şi este un începător pentru aventurile sexuale, ar putea să nu fie cel mai potrivit partener.

De modul în care partenerul respectă regulile unei astfel de relaţii depinde şi succesul tău în încercarea de a evita complicţiile emoţionale.

Stabileşte regulile „jocului” de la început

Discută cu partenerul ce vrei de la început şi nu te lăsa convinsă de circumstanţe să-ţi laşi garda jos. Este important ca amândoi să fiţi pe aceeaşi lungime de undă. Când vrei doar un orgasm de calitate, fără complicaţii, ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este ca partenerul să te întâmpine cu un buchet de trandafiri şi un zâmbet fermecător.

Evită alte activităţi alături de partenerul sexual

Separă partenerul de sex casual de orice alt aspect al vieţii tale. Când încerci o relaţie de tip prieteni cu beneficii, riscul de a te îndrăgosti este mult mai mare decât atunci când faci sex cu un bărbat cu care ştii că nu eşti deloc compatibilă. Chiar şi mâncatul împreună implică o apropiere ce poate trezi unele sentimente. Rezumă-te la sex şi doar atât.

Nu petrece toată noaptea alături de el

Îmbrăţişatul de după sex este permis dacă amândoi vi-l doriţi, dar dormitul împreună este o idee neinspirată. La câteva minute după ce aţi terminat, unul dintre voi ar trebui să fie deja la duş în timp ce celălalt îşi reia activităţile obişnuite.

Această regulă este cea care este încălcată cel mai des, pentru ca nimeni nu este încântat să plece acasă după orgasm, când somnul devine tot mai tentant. De modul în care o respecţi, poate depinde însă continuarea relaţiei sexuale fără să te îndrăgosteşti.

Nu interpreta greşit semnalele partenerului

Fii pregătită pentru a te distanţa emoţional de orice gest al partenerului care îţi poate sugera că el vrea mai mult. Dacă ştie când este ziua ta şi îţi oferă un cadou, o face pentru că apreciază apropierea ta şi atât. Probabil că i-ar oferi un cadou consistent şi unui prieten care l-a ajutat să-şi repare maşina. Când începi să vezi gesturi romantice în acţiunile partenerul, riscul de a te îndrăgosti este mai mare.

Evită conotaţiile romantice

Te-ai gândit să aprinzi lumânări parfumate în dormitor? Singura atmosferă pe care o pot crea este una jenantă, deoarece nici unul dintre voi nu are intenţii romantice.

Evită săruturile în afara preludiului. Dacă face parte din sex, atingerea buzelor este perfect normală. Când eşti tentată să îl săruţi şi la sosire sau plecare, probabil eşti pe cale să te îndrăgosteşti.