Cum să înfiinţezi un program after school?

Un program after-school este o metodă eficientă pentru a spori educaţia copilului în cazul în care părinţii sunt foarte ocupaţi. Iată câţiva paşi care te ajută să înfiinţezi un program after school pentru copilul tău.

1. Va trebui să obţii o autorizaţie pentru a înfiinţa centrul after-school. Trebuie să te informezi în legătură cu toate decoumentele de care ai nevoie. Eventuat poate obţii şi o finanaţare din partea unui sponsori.

2. Nu vei putea face totul de unul singur, aşadar va trebui să îţi găseşti nişte parteneri pe care să te bazezi şi care să contribuie cu idei constructive la proiect.

3. Trebuie să găseşti o locaţie adecvată , să obţii aprobarea vecinilor şi de ce nu ajutor financiar sau material din partea unor persoane importante din comunitatea locală. O idee bună ar fi sa contactezi o şcoală locală cu care să înfiinţezi un parteneriat.

4. Evident înainte de a începe totul trebuie să verifici dacă educaţia ta este compatibilă cu acest domeniu, sau dacă mai ai nevoie să urmezi anumite cursuri. Ulterior va trebui să găseşti şi angajaţii ideali.

5. Trebuie să redactezi planul de afaceri: locaţie, buget, materiale necesare, design, facilităţi pentru copii, număr de angajaţi, furnizori etc. Fără un plan bine pus la punct nu vei ajunge prea departe.

6. Personalizează-şi afacerea. Gândeşte-te la ceva inedit, nişte programe educative speciale pentru copii. Părinţii trebuie să ştie că micuţii lor vor fi pe cele mai bune mâini şi vor primi o educaţie deosebită. Fi creativ şi nu te limita la stereotipul profesorului obişnuit. Acesta trebuie să fie un loc unde copii se simt bine, se distrează şi în acelaşi timp învaţă anumite valori de bază.

Cristina Mîrzoi

Sursă foto: www.fwisd.org