Cum să ne pregătim pentru operaţia de mărire de sâni?

Sânii sunt o parte foarte importantă din întregul fiecărei femei, iar dacă eşti nemulţumită de bustul tău, e timpul să faci o schimbare. Multe femei atribuie ideii de silicoane imaginea unei manechine blonde si judecă însăşi decizia de a face o intervenţie cu implanturi mamare. Cele deschise noului însă, ştiu că operaţia implică o schimbare doar la nivel fizic şi psihic, nu şi la cel intelectual. Dacă eşti pe cale de a lua şi tu decizia asta, află că  sunt câteva lucruri de care trebuie să ţii cont înainte de operaţia de mamoplastie.

“E foarte important ca organismul pacientei să fie rezistent şi sănătos înainte de intervenţia chirurgicală, pentru ca acesta să răpundă corect şi eficient la comenzile şi medicamentele administrate de echipa de operaţie. Corpul trebuie să fie puternic, iar pentru asta odihna şi alimentaţia sănătoasă sunt de nelipsit din programul de pregătire pentru intervenţia de augumentare mamară”, ne mărturiseşte specialistul în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Dr. Silvia Stănculescu

În ce constă mamoplastia de augumentare

Mărirea sânilor este o procedură de chirurghie estetică menită să redea formele naturale ale sânilor sau să corecteze imperfecţiunile acestora. Dacă aveţi asimetrie mamară, trăsături nefavorabile lăsate în umra unei diete sau pur şi simplu doriţi să vă schimbaţi linia bustului, implanturile mamare vă vor scăpa de complexe. În urma unei incizii, implantul mamar este poziţionat fie în spatele glandei mamare, fie în spatele muşchiului pectoral. Împreună cu chirurgul estetician, pacienta va alege tipul de implant şi de incizie, mărimea şi forma implantului, caracteristici ce vor duce la formarea sânilor ideali.

Operaţia durează în jur de 2-3 ore în care o să dormi profund doar ca să te trezeşti apoi cu bustul mult dorit. Spitalizarea postoperatorie va dura 3-4 ore, iar noaptea poţi să ţi-o petreci în adăpostul căminului propriu. Cicatricile se vindecă în maxim un an, durerile sunt suportabile şi vor fi calmate prin tratamentele şi recomandările medicului chirurg .

Ce trebuie să faci şi să nu faci întainte de o operaţie de mărire de sâni

Nu numai chirurgul plastician are de muncă, ci şi tu, dacă eşti determinată să scapi de sutienele mici. Fumatul şi consumul de acool vor fi obiceiuri interzise timp de 2 săptămâni înainte de intervenţie. De asemenea, se vor face nişte analize recomandate de medicul dumneavoastră printre care şi o mamografie, proceduri standard făcute pentru a avea certitudinea că operaţia o să decurgă fără niciun fel de problemă.

Întoarcerea acasă o să implice lipsa activităţilor obositoare şi a efortului fizic sau a întinderii exagerate ale braţelor. De aceea, înainte de a pleca spre intervenţia făcătoare de minuni, trebuie să vă organizaţi puţin casa. În acest sens, obiectele care sunt puse pe rafturi înalte trebuiesc coborâte la nivelul mâinilor, interiorul trebuie să fie aerisit şi cât mai liniştit, iar un alt aspect care nu trebuie omis este acela de a avea mâncare pregătită pentru câteva zile. Ideal ar fi să aveţi pe cineva aproape măcar în primele zile după operaţie pentru ca să aveţi o recuperare relaxantă şi lipsită de griji.

O alimentaţie sănătoasă şi odihna contribuie la vindecarea cicatricilor şi într-un scurt timp te vei putea simţi comfortabil cu noii tăi sâni. Trebuie să ştii că înainte de intervenţia chirurgicală teama de nereuşită sau frica faţă de durerile din timpul operaţiei nu au ce căuta în geanta ta de internare. O sa stai în spital doar o zi, aşa că nu va fi nevoie de un bagaj mare, însă trebuie să reţii că bijuteriile, oja, lentilele de contact, machiajul şi cremele sunt interzise în sala de operaţie.

Nu e de mirare că numărul pacientelor interesate de acestă operaţie a crescut. Vedetele şi nu numai se simt foarte confortabil în a mărturisi că au facut o mamoplastie, intervenţie chirurgicală care presupune riscuri minore şi satisfacţii majore.