Sânii reprezintă o parte importantă şi definitorie a feminităţii, de aceea trebuiesc întreţinuţi frumoşi, dar mai ales sănătoşi. Dr. Silvia Stănculescu spulberă miturile şi zvonurile care susţin că intervenţia chirurgicală pentru remodelarea mamară este o operaţie riscantă şi de evitat. În cadrul clinicii Metamorphosis, aceasta, alături de o întreaga echipă de specialişti, oferă modalităţi de remediere a aspectelor inestetice aflate la nivelul sânilor. Aflăm de la specialista în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă că putem să ne ridicăm, mărim sau reducem bustul, chiar şi bărbaţii putând opta pentru o ginecomestie. Tot specialiştii ne asigură că durerea nu e insuportabilă, cicatricile sunt aproape invizibile în maxim un an, iar atât operaţia în sine, cât şi consecinţele acesteia nu vor influenţa sau ataca sănătatea organismului.
“Corpul nostru este o expresie şi o impresie a ceea ce suntem de fapt în ochii altora şi, cel mai important, în ochii noştri” susţine Dr. Silvia Stănculescu. Implanturile mamare îţi garantează corpul şi formele de mult dorite şi, totodată, recăpătarea încrederii în sine.
Calitatea actului medical, competenţa şi grija pentru detalii, sălile de operaţie complexe dotate cu aparatură de ultimă oră şi personalul specializat în îngrijire oferite de centrul Metamorphosis asigură cadrul sigur şi familiar în care orice fire deschisă noului şi dispusă schimbărilor se eliberează de complexe. Pe lângă chirurgia feţei şi chirurgia corporală, centrul de chirurgie estetică oferă soluţii pentru imperfecţiunile sânilor printr-un număr de intervenţii.
Mărirea sau augumentarea sânilor se recomandă femeilor cu o hipodezvoltare a sânilor, cu asimetrie mamară, celor care au suferit o modificare a conturului şi a mărimii sânilor după sarcină şi alăptare sau în urma unei diete agresive şi, bineînţeles, persoanelor care doresc o mărire şi o conturare mai accentuată a sânilor. Operaţia se efectuează sub anestezie generală, timpul necesar efectuării acestei intervenţii fiind între 1-3 ore.
Reducerea dimensiunilor sânului sau mamoplastia se obtine prin îndepărtarea excesului de piele, grăsime şi ţesut glandular. Prin această intervenţie se presupune totodată ridicarea sânului şi reducerea dimensiunilor areolei mari. „Reducţia mamară se practică de regulă la femeile cu o hiperdezvoltare a sânilor care produce lăsarea şi deformarea acestora şi, implicit, probleme medicale. Scopul acestei operaţii este de a reduce, ridica şi contura sânii”, explică dr. Silvia Stănculescu.
Fermitatea şi poziţia sânului se pierde odată cu tercerea timpului, dar acesta nu trebuie să fie o problemă iremediabilă. Mastopexia reprezintă procedura chirurgicală pentru ridicarea şi conturarea sânilor lăsaţi sau pentru reducerea mărimii areolei. „Niciun exerciţiu fizic şi niciun tratament medical nu poate rezolva ptoza mamară. Însă, cele mai bune rezultate se intalnesc la femei cu sâni mici şi căzuţi. Bineînţeles, că se pot ridica sâni indiferent de mărimea lor, dar sânii foarte grei pot să cadă din nou în timp”, avertizează specialistul. Acestă intervenţie chirurghicală presupune o rearanjare a ţesutului mamar şi excizia excesului tegumentar fără a reduce dimensiunile areolei.
În domeniul chirurgiei plastice puţine lucruri au rămas imposibile, modificarea bustului fiind o operaţie ce se realizează de peste 50 de ani. Vremurile s-au schimbat si, odată cu ele, nici mentalităţile nu au stat în loc. Deşi încă se mai găsesc persoane care refuză noul, care pleacă urechea la zvonurile ce dezvăluie sfârşituri tragice în urma unei operaţii de îmbogăţire cu „ silicoane”, numărul celor care au descoperit din proprie experienţă improbabilitatea riscurilor este în creştere.
Dr. Silvia Stănculescu promite că prin serviciile oferite de clinica Metamorphosis „Imperfectiunile corpului tratate de noi devin mari transformari ce te implinesc!”
Pentru a va face o programare la dna. Dr. Silvia Stănculescu puteti accesa http://clinica-metamorphosis.ro/