Tortul de nuntă, o surpriză delicioasă!

Noi, fetele, ne imaginăm, încă de când suntem mici, cum am vrea să se desfășoare nunta noastră. Desenăm rochia de mireasă, visăm noaptea nunții și parcă simțim savoarea tortului. Iar cum ziua nunții trebuie să fie una de neuitat, facem tot posibilul ca visele noastre să prindă viață.

Dacă ești o viitoare mireasă, trebuie să știi că tortul de nuntă poate arăta exact așa cum îți dorești! Trebuie doar să îți faci temele din timp, cu meticulozitate. Pentru început, inspiră-te din cât mai multe surse, pentru a-ţi face o idee cât mai clară despre cum ai vrea să se prezinte tortul tău.

Numeroase reviste, site-uri și bloguri dedicate viitoarelor mirese, îți stau la dispoziție. Este bine ca, atunci când stabileşti prima întâlnire cu cofetarul, să nu ai prea multe idei. Două sau trei modele de tort sunt mai mult decât suficiente. Dacă rămâi deschisă la idei noi, cofetarul te va ajuta și, împreună, veți găsi soluția cea mai bună.

În cazul în care îţi doreşti ca tortul să aibă aceeaşi culoare ca și rochia ta, poţi aduce puţin material. Dacă vrei să încorporezi şi flori, ai putea să le aduci şi pe acestea, pentru ca cel în mâinile căruia stă aspectul final al tortului tău, să îţi cunoască dorinţele, cât mai bine.

Poţi să te decizi şi asupra unui gust pe care ai vrea să îl aibă: al prăjiturii voastre preferate, spre exemplu. Dacă nu ești hotărâtă nici în această privință, degustarea te va ajuta. Te poţi hotărî şi asupra formei: tortul tău poate să fie rotund, oval, pătrat, dreptunghiular sau chiar hexagonal.

Apoi, nu uita să te consultaţi cu logodnicul tău! Tortul este o reflecţie a voastră, ca şi cuplu, de aceea este important să afli ce îşi doreşte şi el. Dacă nu ajungeți la un numitor comun, cel mai bine este să găsiţi un stil, o aromă şi un design care să vă mulţumească pe amândoi. De asemenea, bugetul alocat tortului este un subiect pe care ar fi bine să îl discutaţi împreună.

Ce trebuie să mai știi este că tortul ar trebui să se “asorteze” cu restul elementelor nunţii și să se încadreze în aceeași temă. Pentru aceasta, este de preferat să ai conturate în minte tema generală, dar și culorile în care vrei să decorezi sala, florile din buchetul tău și stilul nunții. Alegerea pe care o faci îți exprimă personalitatea şi stilul, astfel că poţi alege un tort sofisticat şi elegant sau unul haios şi interesant.

Poţi lua în considerare şi impactul pe care vrei ca tortul să îl aibă, gândindu-te la locația în care vrei să fie expus și la cât de multă importanţă vrei să îi acorzi. Un alt element important pe care nu cumva să îl scapi din vedere, este numărul invitaților pe care îi aștepți, pentru că acest număr decide mărimea și greutatea tortului.

Știm că ai multe decizii de luat, dar o zi atât de specială merită tot efortul tău, nu-i așa? În plus, toate aceste lucruri te vor ajuta să realizezi un tort care să fie o surpriză plăcută și deosebită pentru invitați, o decorațiune specială care să adauge evenimentului un plus de stil și frumusețe și, de ce nu, prima prăjitură pe care ai ocazia să o împarți cu soțul tău!

Alexandra Coman

Sursa foto:

weddingcaketoppers.net.au

allweddingaz.com

auntbubbiesfakefood.com