Cum să te epilezi singură cu ceară, acasă

Epilatul cu ceară este una dintre metodele cele mai folosite pentru acest proces. Există multe kituri de epilare cu ceară acasă pentru cele care nu au timp sau nu dispun de bugetul necesar pentru a merge la un salon profesionist.

Însă epilatul acasă poate să devină neplăcut și să nu aibă un rezultat pe măsura așteptărilor tale. De aceea, e bine să ții seama de anumite lucruri dacă vrei să încerci acest proces.

Lasă să îți crească părul cât trebuie. Cele mai multe kituri recomandă o lungime de cam  1 cm iar acest lucru este necesar, pentru că ceara trebuie să prindă firele de păr. Dacă vor fi prea scurte sau prea lungi, atunci nu vei reuși să te epilezi uniform.

Exfoliază zona pe care vrei să o epilezi cu 24 de ore înainte, cu ajutorul unui scrub sau al unei perii. Acest lucru te va ajuta să scapi de toate celulele moarte de la suprafața pielii și va ajuta ceara să desprindă firele de păr. Însă, dacă te vei exfolia exact înainte de epilarea cu ceară, atunci pielea va deveni foarte sensibilă și se va inflama și irita.

Cu toate știm cât de dureroasă poate fi epilarea cu ceară. Cel mai bine este să iei un ibuprofen cu cel puțin o oră înainte, și cu siguranță va face o diferență.

Spală și usucă pielea foarte bine. Aplică pudră de talc ca să te asiguri că pielea este bine uscată. Așează un prosop vechi sau ziare vechi în locul unde vrei să te epilezi. Aceste precauții vor prinde orice picătură de ceară scăpată și nu va mai trebui să stai să cureți podeaua, ci doar să strângi și să arunci ziarele.

Încălzește ceara la temperatura specificată și păstrez-o la această temperatură. Un mic încălzitor sau un recipient pentru apă poate fi soluția cea mai simplă. Dacă ceara este prea fierbinte, va curge peste tot și îți va arde pielea, iar dacă va fi prea rece sau tare, va fi foarte dificil de aplicat și nu va prinde părul. Poți să folosești cuptorul cu microunde pentru a păstra ceara la temperatura ideală, între 43 și 68 de grade Celsius.

Aplică ceara cu spatula sau rola din kit. Șterge spatula la fiecare aplicare, pentru că dacă rămâne vreun reziduu de ceară, acesta va începe să se întărească și să îngreuneze procesul aplicării în continuare. Nu trebuie să aplici multă ceară deodată. Aplică puțin câte puțin, pe porțiuni mici și vei obține un rezultat mai bun. Folosirea rolei este mult mai ușoară, deci dacă obișnuiești să te epilezi acasă des, ar fi bine să investești în asta. Vei economisi mult timp și va fi mult mai comod.

Aplică benzile, după instrucțiuni. Fii atentă să întinzi marginile benzii înainte să o smulgi. Asigură-te că banda acoperă toată zona cu ceară. Dacă marginile nu sunt acoperite, va fi foarte greu să ștergi resturile de ceară.

Prinde partea de jos a benzii și trage în direcția opusă creșterii părului. Ține pielea strânsă    pentru o îndepărtare mai ușoară a părului. Repetă procedurile până când ai scăpat de toată pilozitatea.

La sfârșit, aplică ulei pentru bebeluși pe o pânză moale și masează încet pielea pentru a îndepărta toate reziduurile de ceară care ar putea rămâne în urmă. Nu freca tare pentru că vei irita pielea. Ceara se va desprinde ușor.

Lasă ceara rămasă să se răcească de tot și o poți folosi altă dată dacă ți-a mai rămas. Păstrează ceara într-un loc rece și spală spatula sau rola.

După ce te-ai epilat, evită să intri în apă pentru câteva ore. Apa poate provoca infecții în piele. De asemenea, nu te epila pe zone în care suferi de acnee sau pielea este foarte sensibilă. Niciodată nu te epila după stat la soare sau bronzare. Dacă ești nesigură despre procedura epilatului, sună la un salon profesionist și te vor ajuta cu orice problemă.

Șeila Memetcea