Cum să-ţi transformi sediul firmei într-un magnet de afaceri?

Modul în care este amenajat sediul firmei reprezintă, fără îndoială, cartea de vizită a întregului business deoarece reflectă nu doar personalitatea, ci şi specificul acestuia. În plus, cum realitatea cotidiană ne face să petrecem foarte mult timp la birou, amenajarea spaţiului de lucru este extrem de importantă nu doar din punct de vedere estetic, ci şi practic, pentru a crea un mediu plăcut, agreabil şi motivator pentru personalul companiei, clienți, furnizori sau parteneri de afaceri.

Dacă încă nu v-aţi hotărât să apelaţi la un specialist pentru decorarea sediului şi birourilor afacerii dumneavoastră, Galeriile Noblesse şi studioul de design Studio Insign sunt soluţia ideală pentru un proiect profesionist care să reflecte cât mai fidel imaginea companiei.

Proiectul de design interior pentru noul sediu al companiei Urgent Curier a fost cu adevărat o provocare interesantă în care ne-am implicat cu mult suflet. Colaborarea cu propietarii, familia Bălăşescu, a fost una deschisă şi agreabilă, ceea ce a făcut ca proiectele de amenajare pentru recepţie, sala de conferinţe, secretariat şi birourile manageriale să fie acceptate de la prima propunere, iar  pentru întreaga noastră echipă şi designerii de la  Studio Insign este o plăcere să dea viaţa acestui proiect ”, spune Loredana Preda, general manager Galeriile Noblesse.

Fiecare business este unic şi una dintre regulile de bază în amenajarea sediului unei companii este folosirea culorilor specifice siglei acesteia, element vizibil şi în cadrul proiectului de design interior „Urgent Curier”, în care au fost folosite culori inspirate din identitatea brandului: alb, albastru şi roşu.

Deoarece „Urgent Curier” are la recepţie, precum majoritatea companiilor mari,  un spaţiu de tip  „front office”,  designerii Studio Insign by Galeriile Noblesse au ales piese de mobilier deosebite ca design, din portofoliul Galeriile Noblesse: canapea Victoria and Albert semnată de designerul Ron Arad, o canapea de colecţie care se găseşte şi în muzeul de istorie din Londra, scaune Nanook semnate de designerul Philippe Bestenheider şi alte piese de mobilier cu un efect aparte,  care se integrează perfect în spaţiul de primire a celor care le trec zilnic pragul.

În amenajarea recepţiei noului sediu Urgent Curier ne-am dorit să realizăm nu doar un proiect de design valoros, ci şi o reprezentare puternică a imaginii şi identităţii acestei importante companii de servicii de curierat. Urgent Curier este şi unul dintre partenerii noştri de bază, căruia îi mulţumim pentru încrederea pe care ne-a  acordat-o atunci când ne-a ales să le amenajăm noul sediu, dar şi pentru calitatea şi profesionalismul serviciilor pe care ni le oferă de ani buni”, a mai declarat managerul Galeriile Noblesse, Loredana Preda.

Creativitatea designerilor Studio Insign a mers mai departe de atât, din dorinţa ca  impactul să fie garantat încă de la primul contact vizual.  De aceea, chiar la intrarea în sediu,  pe un perete fals care în realitate acoperă doi stâlpi, a fost poziţionată sigla „Urgent Curier” cu litere volumetrice luminate,  dar şi harta României,  de culoare roşie şi cu aspect stilizat. Rolul acesteia este atât unul decorativ, cât şi simbolic, deoarece exemplifică zonele în care compania îşi desfăşoară serviciile, pornind din Bucureşti şi ramificându-şi conexiunile pe toată suprafaţa ţării, ceea ce dovedeşte acoperirea extinsă a serviciilor şi succesul business-ului.

Pereţii reprezintă stâlpii de rezistenţă ai amenajărilor interioare şi punctul de atracţie    al oricărei încăperi, aşa că nici aceştia nu trebuie neglijaţi. Designerii Studio Insign by Galeriile Noblesse au propus ca pereţii din sediul Urgent Curier să fie acoperiţi cu fototapet conceput special pentru a reproduce elementele reprezentative şi scene din activitatea companiei: preluarea plicurilor şi coletelor de către curier şi transportarea acestora la destinatari, maşina branduită care străbate toată ţara, etc. Toate aceste imagini oferă dinamism spaţiului şi reproduc esenţa activităţii Urgent Curier.  Aceeaşi temă se regăseşte şi în amenajarea sălii de conferinţa şi a secretariatului, pentru a oferi o unitate de amenajare şi  de brand.

În completarea spaţiului s-a ales un mobilier colorat, care să dea o notă de vivacitate şi un plus de eleganță în acelaşi timp. Biblioteca din poliţe de MDF lucios, în mai multe culori, este o piesă de efect a întregii zone amenajate, deoarece pe ea sunt expuse numeroasele diplome şi trofee Urgent Curier, toate dovedind excelența în afaceri a companiei.

Amenajarea birourilor familiei Bălăşescu , proprietarii Urgent Curier, a fost, de asemenea, o adevărată provocare pentru designerii Studio Insign.  Aceştia au ţinut cont de faptul că cei doi îşi petrec toată ziua la birou și tocmai de aceea au creat o atmosferă cozy, relaxantă şi în acelaşi timp ideală pentru întâlnirile de business. Stilul ales este clasic contemporan,  dând dovadă de eleganţă, originalitate și bun gust. S-a optat pentru o unitate din punct de vedere al formelor, designerii amenajând la fel cele două birouri, singura diferenţă fiind la nivelul gamei cromatice.

Obiectivul final al designerilor de la Studio Insign by Galeriile Noblesse a fost acela de a amenaja sediul firmei  Urgent Curier în aşa fel încât cei care îşi desfăşoară aici activitatea zi de zi, dar şi partenerii şi clienţii să se simtă confortabil şi relaxaţi.

Despre Galeriile Noblesse

Galeriile Noblesse oferă o gamă variată şi completă de produse de înaltă calitate pentru amenajarea oricărui interior clasic sau modern, atât pentru casă, cât şi pentru hoteluri, restaurante sau office-uri. Importator direct din Italia, Spania, Franţa, Anglia, Galeriile Noblesse au în portofoliu produse deosebite de la un nivel mediu-înalt, la branduri exclusiviste pentru mobilier, textile, tapet, corpuri de ilumintat, sanitare, placări de orice tip.

Vă invităm  pe toţi cei care apreciaţi, daţi valoare şi susţineţi bunul gust să vizitaţi site-ul www.galeriilenoblesse.ro sau showroom-urile din Bucureşti şi Bacău, unde puteţi vedea piesele de mobilier şi accesoriile visate.