Cum economisiți energie?

Calitatea vieții poate să fie îmbunătățită considerabil dacă energia este economisită.

În continuare puteți citi despre cele câteva soluții pe care le puteți avea, atunci când vă propuneți să economisiţi energia:

Centrala

Menţineţi centrala de încălzire curată, unsă şi ajustată corespunzător printr-o verificare anuală. Dacă funcţionează la eficienţă maximă foloseşte mai puţină energie. Curăţă sau înlocuieşte filtrul o dată la două luni, pentru a reduce fluxul de aer şi pentru a încălzi mai mult casa.

Termostatul

Lasă-l la o temperatură mai mică cu 4-5 grade când dormi, sau nu eşti acasă. Dacă instalezi un termostat programabil vei economisi cu până la 2% din factura anuală. Acesta va coborî temperatura atunci când este nevoie.

Maşina de spălat

Foloseşte apă rece la spălarea rufelor. 85-90% din energia utilizată de maşina de spălat este folosită pentru încălzirea apei. Foloseşte capacitatea maximă a maşinii. Alege o maşină de spălat care are cuva frontală, acestea economisind energie şi apă.

Ferestre şi articulaţii

Pentru a evita pierderea căldurii foloseşte o fereastră de acoperire de plastic. Ai grijă ca în dreptul caloriferelor sau al ventilatoarelor să nu existe alte obiecte care ar putea împiedica aerul cald sau rece să treacă.

Subsol

Dacă ai un subsol neterminat caută scurgerile prin identificarea pânzelor de păianjen. Unde există o pânză, există şi o scurgere. O cantitate mare de căldură se pierde, de asemenea, din cauza subsolului sau a pereţilor neizolaţi.

Draperii şi jaluzele

Dacă poziţionarea ferestrelor permite intrarea soarelui, trageţi draperiile astfel încât să intre soarele ce reprezintă o sursă naturală de căldură. Pe timp de noapte, blocaţi ferestrele cu draperii sau jaluzele.

Ţevi, conducte, ventilatoare şi guri de aerisire

Izolează golurile din jurul ţevilor, al conductelor, ventilatoarelor şi gurilor de aerisire care trec prin pereţi, tavane şi podele, din spaţiile încălzite spre cele neîncălzite.

Duş şi robinete

Instalează duşuri şi robinete cu flux redus.

Maşina de spălat vase

Întotdeauna foloseşte-o la capacitatea maximă, nu doar cu câteva farfurii înăuntru. Usucă-le apoi cu programul de economisire a energiei.

Şemineu din lemn

Închide clapeta pentru a evita pierderea aerului cald prin horn şi a te asigur că se potriveşte şi căldura nu este pierdută.

Mădălina Misu

Sursa foto:

reepedia.com

taps2012.blogspot.ro