Cum să transformi o zi proastă într-o plăcere, în cinci pași

Se întâmplă să avem zile proaste în care pur și simplu nu ne simțim bine cu noi înșine. Dezamăgiri, refuzuri, pierderi sau cuvinte răutăcioase, toate ne pot zdruncina uneori încrederea în sine.

Nu trebuie să ne conformăm însă în starea de tristetețe și indiferență. Altfel, putem rata clipe și oameni minunați.
Nu aștepta ca ceilalți să te ajute să depășești starea de amărăciune care te stăpânește. Ia atitudine și creează-ți singur clipe fericite!

Pașii care te vor ajuta în acest demers sunt următorii:
1. Aleargă! Ia-ți pantofii sport în picioare, o pereche de colanți sau pantaloni lejeri și fugi! Mergi în cel mai apropiat parc și… start! Poți asculta muzica în timpul alergatului, dar e mai util să folosești acest timp pentru a-ți asculta gândurile și a medita asupra problemelor care de frământa. În timpul efortului fizic, în creierul nostru se eliberează o cantitate de endorfină, care asigură instalarea confortului și a bunei-dispoziții.

2. Vorbește cu un prieten sau o rudă apropiată! De multe ori, avem nevoie să povestim cuiva ce simțim pentru a ne pune gândurile în ordine. Primul pas în depășirea dificultăților este definirea exactă a acestora. În plus, persoana care ne asculta poate ajută să privim lucrurile din altă perspectivă-cel mai adesea una pozitivă-, iar problemele nu vor mai părea așa grave.

3. Răsfață-te! Colorează-ți unghiile, cremuiește-te, fă-ți o mască sănătoasă pentru păr și relaxează-te! După un mini-ritual dedicat îngrijirii personale te vei simți frumoasă și mai încrezătoare în lupta împotriva zilei proaste care tocmai a început. Fie că mergi la un salon cosmetic, fie alegi să te aranjezi acasă, singură sau alături de o prietenă, starea ta de spirit se va îmbunătăți simțitor.

4. După ce ți-ai ”lustruit” înfățișarea, e timpul să te ocupi și te sufletul tău! Îmbracă ținuta preferată din dulap și ieși în oraș! Vrei să vezi un film, dar nu ai niciodată timp? Zeci de cărți te așteaptă prăfuite cu indicația ”de citit”? Ți-ai dorit dintotdeauna să te înscrii la un curs de dans? Rezervă-ți timp pentru pasiunile tale și te vei simți mai împlinit, la sfârșitul zilei!

5. Fă pe cineva fericit! Deseori, uităm cât de norocoși suntem. Hrana zilnică, locuința, părinții, prietenii, sănătatea sunt lucruri pe care le luăm de-a gata și uităm să le prețuim. Ajută o persoană nevoiașă, iar zâmbetul acelui om și privirea să îți vor oferi cu siguranță mai mult decât ai dat tu!

Vei realiza astfel că sunt probleme mai grave în lume, iar hotărârea cu care cei bătuți te soartă le înfruntă, trebuie să ne fie un bun exemplu.

Articol scris de Lavinia Tole

Sursa foto: mizztissa.com