Fixaţi-vă o zi pe săptămână în care să nu mâncaţi deloc

Aceasta a fost o idee formulată de geneticianul Frances Ashcroft, care a explicat că s-a gândit la acest lucru după ce a aflat că trei sute treizeci și șase milioane de persoane din întreaga lume suferă în prezent de diabet de tip 2. Astfel, este crescut riscul de boli de inimă, accidente vasculare cerebrale, orbire, insuficienţă renală şi amputare. Mai mult decât atât, diabetul de tip 2 provoacă câte un deces la fiecare şapte secunde. În Marea Britanie sunt cheltuite un milion de lire sterline (aproape 10% din bugetul de asistenţă medicală) pe oră pentru tratarea acestei boli.

Explozia de cazuri care suferă de diabet de tipul 2 este datorat epidemiei de obezitate, iar cea mai bună soluţie pentru toţi este să se menţină la o greutate normală. Iar metodele de contracarare a obezităţii sunt bine-cunoscute: mai puţină mâncare, mai multe exerciţii, un control riguros al caloriilor sau consumul de mâncare sănătoasă.

Cand decideţi să vă abţineţi de la mâncare timp de o zi pe săptămână trebuie să vă întrebaţi şi medicul şi să consumaţi multe lichide. Această metodă ar putea să vă ajute să fiţi mai sănătoşi şi mai energici.

Anca Antofie

Sursă foto: educatie-diabet.ro