Sfaturi de frumuseţe pentru mame

Ca tânără mamă, este posibil să te fi regăsit în această situaţie: în sfârșit ai reușit să scoți copiii din casă și cu greu i-ai urcat în mașină. De abia în oglinda retrovizoare reușești să te privești pentru prima dată și te întrebi cum de ai ieșit așa din casă. Pentru aceste momente, păstrează mereu un loc special în geantă pentru farduri și câteva accesorii.

Este uimitor cum o aplicare rapidă a unui ruj sau o simplă bentiță drăguță te pot face să arăți mai bine și să te aduni.

Cumpără-ți un șampon uscat, una dintre cele mai bune invenții de frumuseţe! Nu ai timp pentru o baie relaxantă? Nicio problemă, poți folosi acest spray magic pentru a absorbi grăsimea părului, pentru a-i da volum și pentru a mirosi mai bine. Aceste spray-uri conțin ingrediente din uleiuri naturale ca praful de ovăz sau de orez și chiar dau rezultate.

Dacă ai părul foarte uleios, e bine să iei și unul mai mic, pe care să-l bagi ușor în geantă, în caz că ai nevoie de reîmprospătare. Mai mult decât atât, cu cât te vei spăla mai rar pe cap, cu atât vei reuși să îți păstrezi pentru mai mult timp culoarea părului. Acest spray te va ajuta să scapi și de efortul unei coafări zilnice.

Scapă de aspectul obosit. De regulă, mamele nu au timp pentru odihnă. Dacă ai deja cearcăne și pungile de sub ochi nu îți dau pace, încearcă să folosești gheață, sub forma unor măști de ochi, a unor linguri reci sau orice îți este la îndemână, pentru 10 minute. Dacă nu ai timp, folosește un gel de ochi răcoritor (de pildă, Origins No Puffery). Lasă-l în frigider. Iar dimineața, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să aplici acest gel în zona ochilor și să-l îndepărtezi după 5 minute. Folosește și un creion anticearcăn.

Un nou look. Explică-i stilistului tău că nu ai timp să-ți aranjezi părul, zilnic. Acest lucru îl va face să înțeleagă că ești nevoită să îți accepți structura naturală a firului de păr, indiferent de cum este. De asemenea, ar trebui să optezi pentru un stil mai natural. Cu o tunsoare nouă, cât mai simplă și cu niște produse de păr potrivite, poți străluci.

Când vine vorba despre îngrijirea pielii, este foarte important să o hidratezi și să folosești loțiuni protectoare. Este recomandat să adaugi la rutina zilnică și o cremă sau un gel de duș exfoliant. Este vital pentru un aspect sănătos și luminos al pielii.

Dacă nu ai destul timp să te aranjezi, poți să folosești repede un creion corector, un rimel și o pudră de obraji. Folosește un spray pentru vârfurile despicate.

Alege produse multifuncționale. De îndată ce vei elimina din activitățile obositoare de zi cu zi, vei realiza că faci mai ușor față situației. De pildă, o cremă cu pigmenți colorați ce conține și protecție solară, poate fi un produs 3 în 1. Caută mereu modalități prin care să reduci din treburile zilnice, chiar dacă printre ele se strecoară și nevoia de a te aranja.

În aceste zile poți să te bronzezi și singură în timp ce te hidratezi și îți poți proteja părul de razele solare prea puternice, poți adăuga strălucire și îți poți îngriji fața cu o combinație de scrub și o mască.

Creează o diversiune, mai ales dacă ai un copil agitat și năzdrăvan, care nu știe să se joace și singur. Devine o mare problemă dacă ai planuri ce se extind mai departe de parc sau de bibliotecă, și dacă trebuie să arăți bine. Nicio grijă! Când ești într-o asemenea situație, pregătește-i copilului tău o baie spumoasă.

Se va distra de minune în timp ce tu vei avea aproape o oră întreagă la dispoziție pentru a te aranja. În plus, va fi și proaspăt curat și parfumat. Un dublu câștig. Ai grijă însă, nu îți lăsa copilul nesupravegheat.

Programează-ți câteva ședințe de înfrumusețare. S-ar putea ca acest sfat să fie cel mai important dintre toate. E greu să găsești timp și pentru tine atunci când ești mamă. Nu îți neglija aspectul fizic. Te vei trezi, pe neașteptate, străină de propriul corp.

Ce alte metode mai ai, pe care le poţi împărtăşi cu noi?

Isabelle Perianu

Surse foto:

figandsage.blogspot.ro

thedailyobsession.net