Odă, cuplului deranjant!

Cupluri sunt peste tot, la lucru, în cercul de prieteni, în spațiile publice, în cărți, la televizor, în metrou, în fața blocului. Este frumos să găsești persoana potrivită, să fii într-o relație, să iubești și să fii iubit, nu aceasta este obiecția noastră.

Relaţiile sunt foarte bune atunci când vă aflaţi într-una. Asta nu înseamnă că trebuie să fii, obligatoriu, într-o relaţie pentru a fi fericit.

Există totuși, din observațiile noastre sociale, un anumit tipar de cupluri care te scot din sărite. Cuplul care parcă te sufocă, prin prezența lui și îți dorești să părăsești imediat locul în care îl vezi, pentru că te face să te simți în plus și singurul sfat care îți vine în minte este: Lauți-vă o cameră, urgent!!

Îți place de fiecare dintre părțile cuplului, separat, dar atunci când sunt împreună, nu puteți să menajați relația voastră cu a lor.

Aceste cupluri nu-și dau seama cât de stresanți sunt, ceea ce face întreaga situație mai rea decât este. Doar nu le poți spune, pur şi simplu, că iubirea lor, supra-expusă, dacă se poate  numi așa, ți se pare mai mult demnă de un film de duzină, puțin grețoasă, în manifestările ei?

Gelozie sau nu, după cum ar crede unii, chiar există cupluri care ar trebui să se mai abțină de la anumite gesturi atunci când sunt în jurul altor persoane. Iată câteva semne ale cuplului enervant:

Comunicare posesivă

Între ei trebuie să fie comunicare constantă atunci când nu sunt împreună, fizic. Mereu își trimit și așteptă mesaje și nu se pot gândi în altă parte. Minutele care trebuie petrecute între prieteni, sunt întrerupte de apelurile celui absent și de discuții interminabile menite să răspundă la întrebări precum: unde ești, cu cine, ce faci, când ajungi acasă, ai mâncat, de ce nu ai mâncat până acum? Atunci când nu vorbesc unul cu celălalt, nu lipsesc discuții presărate cu toate detaliile relației lor, eventual repetate, cu alte cuvinte.

Poartă haine asortate

Este destul de neplăcut atunci când cuplurile se potrivesc prea mult, din punctul de vedere al vestimentației, chiar dacă asta s-a întâmplat, poate, inconștient. Poate denota că se străduiesc prea mult! Bluze de aceeași culoare, pantaloni la fel, chiar și încălțăminte pe același stil. Este exagerat. Dar, chiar dacă aceasta se întâmplă accidental, unul dintre ei ar trebui să schimbe, de dragul publicului.

Săruturi disperate

Un sărut este ok. Un pupic și ținutul de mână, sunt acceptabile. Săruturile dese, pline de pasiune, însoțite de zgomot și pipăit,  nu prea își au rostul în public. Nu este necesar ca un cuplu să se sărute după fiecare vorbă, înghițitură de burger, sau atunci când vine momentul despărțirii, pentru o scurtă durată, din categoria mersului la toaletă!

Text

Își dau mesaje atunci când sunt în aceeași încăpere, chiar și când stau unul lângă celălalt. De ce, când oricine poate vedea că fac asta? Este nepoliticos și chiar răutăcios din partea lor.

Glumele pe care doar ei le cunosc

Nimeni nu întelege de ce râd, asta deoarece ei glumesc și doar ei știu despre ce este vorba. Reacția nomală: ne pare rău dacă glumele voastre interioare nu par amuzante, dar nu avem nicio idee ce spuneți!

Alinturi siropoase

Se alintă în fel și chip, găsind cuvinte drăgălașe, de animale sau obiecte, sau diminutive inventate. Gogoșică, sau alte diminutive, nu fac altceva decât să le stârnească celorlalți reacții adverse.

Tonul vocii

Folosesc vocea de bebeluș, în public! Tot timpul își vorbesc cu o voce alterată, acută, care se vrea drăguță, acel tot pe care părinții își alintă bebelușii. Cât timp o fac în privat nu este deranjant pentru nimeni, dar când sunt în public ar trebui să se abțină.

Când el/ea a devenit „noi”, invariabil

Fără cealaltă persoană, nu mai există. A devenit un noi strict și tot ceea ce fac, se petrece invariabil, în doi. Dacă undeva se întâmplă să fie invitată o singură persoană, atunci fiți siguri că aceasta va veni însoțită. Nimeni nu face o mișcare fără celălalt. „Vrei să ieșim la suc, stai să îl întreb pe iubi, dacă nu cumva, are alte planuri?!”

Să nu mai vorbim despre secrete. Dacă ajungi să împărtășești un secret unuia dintre ei, tocmai l-ai spus amândurora!

Cunoști astfel de cupluri deranjante?

Alexandra Ghiță

Sursa foto:

favim.com

services.flikie.com