Dalia Pusca revine in muzica cu o piesa inedita, inspirata de pe etichetele sticlelor de vin!

Cunoscuta actrită şi prezentatoare TVR, Dalia Octavia Puşcă, s-a întors la una dintre pasiunile ei mai vechi, şi anume, muzica.

Dalia s-a hotărât să cânte de acum înainte în diverse formule, solo sau cu band, sub numele Dahlia, aşa cum ar fi vrut mama ei, iniţial, să-i fie scris numele.

A lansat de curând, alături de trupa Close Adapt, piesa ”Etichete”, o piesă cu un text inedit, inspirat de descrieri culese de pe etichetele sticlelor de vin, o piesă ingenios orchestrată, cu un sound uşor retro.

 

“Îmi aduc aminte că acum câţiva ani, împreună cu prietenii mei, ne amuzam pe seama textelor simandicoase şi exagerat de preţioase, care descriau savorile bahice autohtone. Este meritul lui Constantin Grajdian şi al prietenilor lui, pentru ideea extraordinară de a face versuri din aceste descrieri. Iar ceea ce mie mi se pare şi mai interesant este că ceea ce a ieşit, adică întreg textul melodiei, pare mai degrabă adresat unui bărbat decât vinului! Până la urmă, iubirea este în tot şi în toate! Ne-am gândit în glumă, de câteva ori, să adaptăm piesa, caracteristicilor unui vin anume. Până la urmă, dacă un anumit vin nu este „masculin, efervescent…” putem transforma textul, la cerere :)))))). Am acceptat să cânt această piesă atât pentru ineditul ei, cât şi pentru faptul că îmi pune în evidenţă timbrul vocal. M-am simţit de-a dreptul flatată atunci când mulţi dintre cei care au ascultat-o, mi-au spus că vocea mea uşor voalată, nazală şi tremurată, aminteşte de cea a inegalabilei Marlene Dietrich“, spune Dalia despre acest proiect abia început.

Un alt început în viaţa profesională a Daliei îl reprezintă noua emisiune “Vara pe val”, de la TVR, în care este gazdă, alături de celelalte vedete ale postului TVR1. “Este un proiect estival minunat care a început weekend-ul trecut şi se va derula pe parcursul a şase săptămâni! Va fi o confruntare între echipele de vedete şi susţinători ale TVR 1 si TVR 2, în cadrul căreia, competitorii îşi vor folosi imaginaţia, talentul şi ideile pentru ca, prin orice mijloace, să atragă şi să distreze publicul, să-i câştige bunăvoinţa, să-i smulga like-urile, voturile prin sms şi chiar să-l atragă să participe propriu-zis în program. TVR 1 are un spaţiu special amenajat pe plaja din Mamaia, lângă Tan-Tan, unde îşi asteaptă fanii, spectatorii, curioşii”, ne-a mai spus Dalia.

De peste 12 ani, Dalia este prezentă în lumea televiziunii, a muzicii şi a teatrului. Parcursul sau profesional a presupus, până acum, multe experienţe, deoarece s-a aflat în ipostaze şi solicitări dintre cele mai diverse, de la efervescenţa şi spontaneitatea necesare unui prezentator de divertisment, la sobrietatea pe care o impune pupitrul ştirilor, de la rolul de solistă de trupă, la roluri în piese de teatru, pe scena Teatrului Nottara.

 Dalia este absolventă a UNATC, Facultatea de  Actorie, clasa prof. Catrinel Dumitrescu şi Emil Hossu, precum şi a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti. În momentele de inspiraţie artistică, scrie versuri, texte pe blog sau compune muzică. În timpul liber, caută texte inedite de teatru, pe care le traduce şi le adaptează. Chiar în acest moment, traduce o piesă de teatru a unui scriitor american contemporan, alta fiind în curs de montare în viziunea scenică a actorului şi regizorului Dragoş Câmpan.