Soprana Cellia Costea, invitată specială a lui Mario Frangoulis

Soprana Cellia Costea i se alatura tenorului Mario Frangoulis pe scena Salii Palatului pe 20 aprilie. Acompaniat de Orchestra Simfonica Bucuresti sub bagheta dirijorului grec Stathis Soulis, Mario Frangoulis propune publicului atat un program alcatuit din lucrari ale unor mari compozitori, cat si binecunoscutele sale interpretari clasice crossover. Din concert nu vor lipsi piese celebre precum Hijo de la Luna, Nights in White Satin (Notte di Luce) sau Vincero Perdero, precum si piese de pe recent lansatul album al tenorului elen, „Tourquoise Waters” („Galazia Limni”). Un eveniment prezentat de ComputerLand Romania si Aqua Carpatica si organizat de 3G Enterprise Creative.

Soprana Cellia Costea, una dintre cele mai frumoase, calde si rascolitoare voci feminine romanesti de opera ale ultimelor doua decenii, revine ori de cate ori poate in Romania, spre marea bucurie a fanilor sai. „Vocea Celliei Costea este extrem de muzicala si emotionanta, cred ca va avea o cariera uriasa” spunea Montserrat Caballé despre artista nascuta la Piatra Neamt. Indragita de fani si critici deopotriva, Cellia Costea traieste actualmente la Atena, unde este considerata vocea feminina numarul 1 a Operei din capitala Greciei. „Este mereu o placere sa ma intorc acasa si, mai ales, in fata publicului romanesc! Mario Frangoulis este unul dintre cei mai cunoscuti si grandiosi artisti pe care ni i-a oferit Republica Elena. Este o mare onoare sa ma aflu alaturi de el pe scena pentru prima oara!”, spune soprana.

Cellia Costea provine dintr-o familie de muzicieni, iar respectul fata de muzica i-a fost adanc sadit inca din anii copilariei. A studiat la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si a adunat o suita impresionanta de trofee ce consfintesc recunoasterea de care se bucura pe plan international. Intre 1998 si 2004, a fost distinsa cu 11 dintre cele mai importante trofee la concursuri internationale de interpretare, printre care concursul international de muzica „Francisco Vinas” (Barcelona, ​​2003), „Montserrat Caballe” (Andorra, 2001), Festivalul George Enescu, „Belvedere”, Viena (1999) si Concursul International „Voci Verdiene” (Busseto, Italia, 1998). A fost ovationata pe cele mai importante scene lirice ale lumii: de la Wienner Staatsoper la Deutsche Oper Berlin, Concertgebouw Amsterdam, sau Royal Opera din Londra (Covent Garden). A cantat in Stuttgart, Bergen, Oslo, Marsilia, Liege, Barcelona, ​​Milano, Catania, Palermo, Modena, Piacenza, Beijing, Seul, Tokyo si Singapore. A lucrat cu dirijori de renume mondial precum Seiji Ozawa, Mark Elder, Asher Fish, Eugene Kohn, Jiri Kout, Pinchas Steinberg, Julian Kovatchev sau Alberto Veronesi. In 2011, a primit premiul Grand Music de la Asociatia Criticilor de Teatru si de Muzica din Grecia. Ea a mai evoluat sub bagheta dirijorului Statis Soulis chiar la inceputul acestui an, pe scena Operei Nationale a Greciei din Atena, in rolul Mariei Boccanegra din „Simon Boccanegra” de Giuseppe Verdi.

 „Tourquoise Waters” / „Galazia Limni”, noul album al lui Mario Frangoulis, a fost elaborat sub directia artistica a Linei Nikolakopoulou. Un album de esenta pur greceasca, cu 11 melodii ce tin sa demonstreze ca dragostea poate dura la nesfarsit, noul disc este o intalnire artistica de substanta, care variaza ca registru de la piese de inspiratie cinematografica precum „Petao„, de care Mario Frangoulis s-a indragostit dupa filmul lui Nikos Panagiotopoulos, „Dying in Athens”, la adaptari precum „Erotas Gymnos„, piesa rockerilor de la Madrugada.

Un tenor fabulos, cu un registru vocal impresionant si o tehnica excelenta, un artist clasic crossover care se bucura de un fenomenal succes pe intreg mapamondul, cu 19 albume in palmares si peste 7 milioane de copii vandute in intreaga lume, Mario Frangoulis calca pe urmele granzilor: „Andrea Boceli, move over!”, titreaza Daily News, in timp CNN recunoaste ca „lumea lui Frangoulis este distilata pana la sunet pur, doar voce”. Combina clasicul cu contemporanul, amestecand cu usurinta opera cu pop, rock, folk, soul sau world music, a impartit scena cu monstri sacri precum Sarah Brightman, Placido Domingo, Montserrat Caballe, José Carreras, Liu Huan, Lara Fabian, Klaus Meine sau Angela Gheorghiu si a cantat cu cele mai bune orchestre ale lumii, de la Boston Pops  la Chicago Symphony, Filarmonica din Tokyo, Opera Novaya din Moscova, Royal Simphony Orchestra sau Orchestra Filarmonica din Londra.

Pentru spectacolul de pe 20 aprilie, biletele sunt disponibile, in functie de distanta fata de scena, la preturile pornind de la 100 lei (categoria IV), 200 lei (categoria III), 275 lei (categoria II), 350 lei (categoria I) sau 400 lei (VIP) in retelele Eventim, Iabilet, MyTicket si Entertix, in magazinele partenere, precum si la casele de bilete ale Salii Palatului. Pana pe 17 martie, inclusiv, biletele pentru concertul Mario Frangoulis de la Sala Palatului sunt reduse cu pana la 25%.

Sponsori principali ComputerLand Romania si Aqua Carpatica. Un eveniment sustinut de Aegean Airlines, BMW Auto Cobalcescu, Cocktail Holidays, Business Lease. Parteneri culturali: Ambasada Republicii Elene in Romania, Uniunea Elena Din Romania, Organizatia Nationala de Turism a Greciei, Camera de Comert Bilaterala Eleno-Romana. Recomandat de Prima TV si Magic FM.