De Valentine’s Day, romanii raman fideli dulciurilor traditionale

Deși au importat cu succes conceptul de Valentines Day, românii rămân fideli gustului de acasă, inclusiv în privința deserturilor de Valentine’s. Potrivit reprezentanților foodpanda, platforma online pentru comenzi de mâncare susținută de Rocket Internet, cel mai mare incubator de afaceri online din lume, papanașii, plăcintele cu fructe și clătitele conduc în topul deserturilor comandate astăzi, atât separat, cât și ca opțiune în meniurile de prânz.

panda in love

Pană la această oră, circa 45% din comenzile de mâncare primite pe site și prin aplicație includ și deserturi, procent care va crește odată cu comenzile pentru masa de seară, potrivit reprezentanților foodpanda. Majoritatea restaurantelor listate pe platforma foodpanda au pregătit meniuri speciale dedicate îndrăgostiților, în care desertul este piesa de rezistență.

Printre cele mai comandate și apreciate dulciuri comandate de români, se numară, însă, cele tradiționale. Astfel, topul preferințelor este condus de plăcintele și tartele cu fructe, urmate de papanași, clătite și tiramisu. Dulciurile mai elaborate, precum mousse au chocolat, creme brulee sau panna cotta au fost de asemenea comandate în cursul zilei de astăzi.

„În perioada imediat următoare, ne așteptăm la o creștere generală a comenzilor, cu atât mai mult cu cât zilele de 1 și 8 martie au loc sâmbăta, zi ideală pentru îndrăgostiții care aleg să sărbătorească în intimitatea căminului, cu o cină romantică în doi. Mare parte din restaurantele listate pe platforma foodpanda sunt pregătite deja cu meniuri speciale dedicate îndrăgostiților, așa că cei care își doresc un desert mai special pot alege oricând între o tartă cu ciocolată și fistic, un tort de cătină cu portocale sau bomboane cu cocos și ghimbir”, declară Dan Macarie, Country Manager foodpanda România.

foodpanda.ro colaborează, în prezent, cu aproape 200 de restaurante din București și Cluj-Napoca, fiind lider de piață pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mâncare din România.