Mic dejun: Omleta din spuma, cu capsuni

Se separa oul si se bate galbenusul cu zahar si sare, pana cand se formeaza o crema.
Se amesteca faina cu praful de copt, se adauga laptele si apa minerala si se amesteca impreuna cu crema de galbenus. Se bate albusul pana devine tare si se incorporeaza si el, cu atentie.

Compozitia obtinuta se coace in unt incins, 2 – 3 minute pe ambele parti, intr-o tigaie cu strat antiaderent, pana devine aurie.

Intre timp se curata capsunile si se feliaza. Se asaza omleta pe o farfurie plata si se adauga feliutele de capsuni, se pulverizeaza putin zahar pudra si se pliaza.

Deasupra se orneaza cu restul de zahar pudra si se serveşte imediat, cu inghetata de vanilie.

Omleta din spuma, cu capsuni

Ingrediente pentru 1 persoane

  • 1 buc Oua
  • 1 lingura Zahar
  • 1 varf Sare de mare
  • 60 g Faina alba grau
  • 1 varf Praf de copt
  • 40 ml Lapte proaspat 3,2%
  • 40 ml Apa minerala
  • 1 lingura Unt 65%
  • 150 g Capsune caserola 250g
  • 2 linguri Zahar pudra
  • 1 ceasca Inghetata cu vanilie