Demachierea corectă a tenului

 Fiecarui tip de ten ii corespunde o anumita gama de produse de curatare, ce au in compozitie ingrediente menite sa ajute pielea sa-si mentina aspectul sanatos. Pentru a ajuta pielea sa ramana in forma deplina, v-am pregatit un ghid de demachiere corecta, dupa tipul de ten!

1. Tenul uscat

Are nevoie de produse de curatare pe care sa fie specificati termenii “cremos”, “laptos”, ceea ce inseamna ca trebuie sa aiba un efect hidratant asupra pielii. Cea mai buna formula de curatare pentru ten uscat sunt lotiunile de curatare. Acestea trebuie sa contina ingrediente cauleiul de masline, glicerina, untul de nuca de cocos sau acidul hialuronic, ingrediente care atrag apa catre suprafata pielii. La fel de benefice si sunt si produsele de curatare ce contin vitamina A, vitamina E si vitamina C, care imbunatatesc conditia pielii.

2. Tenul gras

Trebuie sa fie curatat cu produse care indeparteaza excesul de sebum si mentin porii curati. Cele mai potrivite produse pentru tenul gras sunt acelea pe baza de apa, care nu au in compozitie uleiuri si alcool. O formula eficienta este cea pe baza de gel de curatare. Ingredientele cele mai importante din aceste produse sunt cele antibacteriale, rozmarinul, levtantica, sarurile de mare care tin sub control sebumul.

3. Tenul sensibil

Cere o mai mare atentie atunci cand vine vorba despre alegerea produselor de curatare. In acest caz este important sa gasesti un produs de curatare care nu numai ca trebuie sa indeparteze murdaria, dar trebuie sa nu iti irite pielea. Specialistii recomanda o formula pe baza de crema pentru curatarea fetei fara parfum. Cele mai bune ingrediente pentru pielea sensibila sunt glicerina, uleiul de jojoba sau uleiul din arbore de ceai.

 Laura Banciu

Sursa: www.andreearaicu.ro