Sursa material: http://www.depamplezir.ro/
Intr-o seara, saptamana trecuta, am ajuns pe Calea Victoriei la un mic bistro cu geamuri mari si cateva mese in interior scaldate intr-o lumina placuta. Arata foarte prietenos. Intr-o alta camera, tot cu geam mare la sosea, se afla bucataria; o bucatarie micuta, dar cu posibilitati, cum aveam sa aflu mai tarziu.
In weekend mi-am facut timp si am ajuns la Ad Hoc Bistro. Promisiunea scrisa pe tablita de la intrare parea incurajatoare.
Voiam sa mananc ceva usor. Ne-am asezat la masa si am fost abordati de doi ospatari cu o tabla pe care era scris meniul. Unul dintre ospatari a inceput sa investigheze dorintele mesenilor. Nu imi dadeam seama daca e ospatar sau bucatar, dar m-a convins sa renunt la pestele pe care il alesesem in favoarea unor cotlete de vitel la gratar cu sparanghel tinut la baitz de vin alb si tras la tigaie cu proseco.
Ce a urmat a fost o surpriza placuta, ospatarul era de fapt bucatar si owner-ul restaurantului si in acelasi timp o companie foarte placuta. Am aflat ca se numeste Bogdan Cervenschi sau Cervi cum era alintat in fituicile de pe mese si ca era din Maramures, dar foarte plimbat prin lume. Cu toate astea era inca atras de mancarea romaneasca, de fapt de resursele de hrana romanesti: carne, legume, oua, branzeturi pe care incearca sa le exploateze in combinatii personale de gust. Daca lasi trufele langa oua in frigider, ouale se vor parfuma in cateva zile cu aroma de trufe. Am primit pentru exemplificare 4 oua la pachet care statusera in frigider langa niste trufe albe extraordinar de parfumate. Le-am incercat a doua zi (la tigaie) si erau intr-adevar, asa cum promisese, foarte parfumate.
Am mai aflat ca in perioada urmatoare vrea sa introduca la bistro un meniu de post dupa retetele mamei si bunicii din Maramures, pentru ca lumea inca tine post in Romania si bucatele de post sunt apreciate de romani.
In tot timpul asta Bogdan Cervenschi gatea si umbla prin micul Bistro. L-am surprins la gratar in timp ce perpelea bucatile de carne, dar si prezentand meniul altor meseni infometati.
Mancarea a fost foarte buna. Atat cotletele cu sparanghel cat si pastele cu pesto de morcovi sau piureul de cartofi trufat. Deserturile sunt realizate de prietena lui Bogdan care a preluat si ea de la inaintasii sai o serie de retete pe care le incearca in bucataria bistroului (lapte de pasare, tiramisu sau o placinta de mere cu foietaj facut in casa)
Asa ca vom mai reveni si cu alte ocazii. Sunt multe lucruri de incercat la Ad Hoc Bistro si compania foarte placuta.
Ad Hoc Bistro – Calea Victoriei 214 ; Rezervari la: 0770 214 214
In cazul in care doresti sa inchiriezi un bucatar pentru o zi trimite-ne un e-mail la: