Designeri români anticipând marile trenduri internaţionale: Simona Semen, „Asian Mood” – Resort 2012

Simona Semen prezintă colecția Resort 2012, „Asian Mood” – o întoarcere la origini și tradiții, după preview-ul din cadrul „Soirees de la Mode”, ediția a XII-a. În ea se reinterpretează valoarea simbolică a hainei în epoci trecute şi se adaptează funcţiilor contemporane de estetică şi reflectare personală. Utilizand tipare vechi, de sute de ani și tehnici de croitorie japoneză tradițională, designer-ul a creat piese surpinzătoare prin actualitate şi versatilitate.

„Simona Semen este, din punctul meu de vedere, cel mai interesant nou produs al anului, în moda românească–“Best New Comers” deci pe 2012 – așa cum au fost Natalia Vasiliev, pe 2011; Iris Șerban pe 2010 și atâţi designeri interesanţi, care au confirmat ulterior cu succes, înaintea lor”- declară analistul de modă și fondatorul “Best New Comers” – România, “Soirees de la Mode” și al “Galei AVANPREMIERE”, Alin Gălățescu.

Astfel chimonoul este transformat radical prin materiale (voal, tafta), transparenţe, culoare, proporţiile surpinzătoare şi evidentele accente sport. Pantalonii hakama, simbolizând – prin cele 7 pliuri dispuse inegal în faţă şi spate – curajul, caritatea, dreptatea, respectul, sinceritatea, loialitatea şi onoarea – devin element central al colecţiei, fiind derivate în piese neo-etnice comode, purtabile şi inedite, în culori calde, de vară: bej, roz, auriu, aramă stinsă.

 

Designerii români devin din ce în ce mai creativi și mai aproape de trendurile internaţionale. Colecţia Simonei Semen –„Asian Mood”, reușește performanţa rarisimă la noi, sa anunţe și să ilustreze trendurile cele mai importante ale viitorului sezon, înainte ca ele să fie anunţate.Moda Românească există și se dezvoltă!” declară Alin Gălățescu, recent revenit de la Săptămâna Modei de la Paris.

Regăsim astfel la Simona Semen cea mai masiv-anticipativă colecție românească din ultimii ani. Ea a fost lansată în cadrul “Soirees de la Mode”XII, pe 10 Iulie, cu luni bune înaintea începerii sezonului de show-uri pentru primăvară-vară 2013, completată imediat și transpusă într-o campanie de imagine, în aceeași lună.

 

În colecție sunt ilustrate trendurile : 1. Inspirație Asiatică / 2. Neo – Minimalism / 3. Pasteluri / 4. Inspirație sport, la detalii / 5. Forma generală de Y întors a ținutelor / 6. Forma noilor tipuri de pantaloni – f largi, lungi și având cute largi în față / 7. Fustele ample, în A, midi, cu multipe cute frontale, / 8. Suprapunerile multiple / 9. Camașile masculine reinterpretate / 10. Transparențe.