Destinaţii de toamnă în România

În principiu toamna este un anotimp frumos, bogat în culori şi plăcut din punct de vedere al temperaturii. Staţiunile nu mai sunt aşa aglomerate, aşadar atmosfera este liniştită. În lunile octombrie şi începutul lui noiembrie vremea este încă blândă, cu excepţia ploilor mărunte.

Delta Dunării. Fumuseştea Deltei se menţine şi în perioada mai rece a anului. În luna octombrie se deschide sezonul la peşte, ţânţarii dispar, explozia de culori este copleştoare şi preţurile scad. Delta este o destinaţie frumoasă în orice perioadă anului, neîncetând să uimească ochii curiosului. Este cu siguranţă o altă lume, o lume cu stuf şi păpuriş, oameni simpli, o multitudine de specii de păsări şi peşti şi mirosuri îmbietoare de mâncăruri făcute în casă şi licori magice.

La munte aceasta este o perioadă de extrasezon, reducerile sunt valabile până la sfârşitul lui noiembrie. Staţiunile sunt mai puţin aglomerate, peisajul este încântător, perfect pentru drumeţii. În funcţie de preferinţe şi buget, oferta este variată de la pensiuni rustice, la hoteluri de lux cu o multitudine de facilităţi. Băile Felix sunt o alegere excelentă şi totodată relaxantă din punct de vedere terapeutic, la fel şi Băile Herculane, care sunt un loc impresionant prin arhitectura sofisticată. Poţi opta pentru destinaţiile clasice cum ar fi Predeal, Sinaia, unde atmosfera regală de la Peleş nu va înceta să te impresioneze, Bran cu ale sale mituri despre vampiri, Buşteni sau Predeal, staţiuni mai active pe partea de distracţii nocturne.

 Poţi descoperi lucruri noi printr-o vacanţă în Moldova, mai precis la mânăstirile din Bucovina. Stilul arhitectural deosebit te va impresiona chiar şi dacă eşti un simplu vizitator şi nu o persoană spirituală. Poţi merge în Maramureş, o destinaţie cu adevărat deosebită, Cimitirul Vesel fiind un loc unic în lume, unde teama de moarte este înfrântă. Hunedoara este tărâmul gotic unde poţi vizita Castelul Huniazilor şi petrece câteva nopţi în campingul de la lacul Cinciş, cel mai mare lac de acumulare din Transilvania. Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din Europa, atrage anual mulţi turişti, fiind un fenomen foarte rar în lume. Braşovul este frumos în perioada aceasta a anului şi te aşteaptă pentru a-ţi împărtăşii legendele lui. Pentru melancolici este recomandat oraşul lui Bacovia, Bacăul, unde toamna se manifestă în cele mai poetice stări. Dacă nu ai timp sau bani, poţi merge la un picnic la Mogoşoaia. Chiar dacă nu este foarte departe de haosul urban, este un loc foarte liniştit şi încărcat de istorie.

Cristina Mîrzoi

Surse foto:

www.pensiuni-deltadunarii.ro

www.infotravelromania.ro

divinabucovina.blogspot.ro