Destinații turistice din Mexic pe care nu poti sa le ratezi

 

Vacanțele neplănuite pot fi o adevărată provocare și sursă sigură de adrenalină, dar trebuie să recunoaștem că cele mai reușite concedii sunt cele pe care ți le organizezi din timp. Și asta implică să te informezi chiar înainte de a face orice rezervare, în încercarea de a afla dacă rezonezi sau nu cu locul pe care vrei să-l vizitezi.

În cazul în care te gândești să mergi în Mexic, trebuie să știi că Mexicul este o țară care se bucură de o mulțime de destinații turistice extraordinare, cu  mai mult de 40 de plaje care se întind de-a lungul a 9000 de kilometri de coastă.

Cancun, Acapulco, Riviera Maya, Veracruz și Ciudad de Mexico sunt doar câteva dintre cele mai solicitate  destinații pentru soare și plajă. De asemenea, Mexic are orașe coloniale, zone arheologice care reprezintă locuri de mare interes turistic pentru vizitatori din toată lumea.

 

Ca să îți fie mai ușor, ți-am pregătit o scurtă descrie a celor mai importante 5 destinații pe care nu ai voie să le ratezi dacă mergi în Mexic:

1. Cancun

Cancun este una dintre destinațiile turistice mexicane care se bucură de cel mai mare renume internațional. Se găsește în statul Quintana Roo și are plaje superbe și liniștite, cu nisip alb unde, pe lângă odihnă, poți să practici o mulțime de activităi recreative și sporturi nautice.

Cancun se bucură de o zonă hotelieră extinsă unde găsești cele mai exclusiviste și moderne hoteluri, centre comerciale și sute de restaurante care oferă tot ce e mai bun din bucătăria națională și internațională.

2. Acapulco

Acapulco este cea mai vizitată locație de pe teritoriul Mexican. Oferă turiștilor multiple opțiuni pentru odihnă și destindere, având în vedere că are plaje cu apă liniștită care te invită la odihnă, precum și plaje cu valuri mari pentru a practica diferite sporturi nautice.

Alte atracții sunt showurile oferite de scafandrii din Quebrada, iar pentru cei mici există o infinitate de atracții precum parcuri acvatice, acvarii, centru de distracții și multe altele. În plus, Acapulco are o mare varietate de restaurante cu bucătărie marină rafinată și faimoasă.

3. Riviera Maya

Riviera Maya este un loc magic situat în sudul Cancunului și care are mai mult de 160 Km de plaje superbe. Acolo, vei găsi diferite atracții turistice precum marele recif Maya, plaja El Carmen, portul Morelos, portul Aventuras și orașele Tulum și Coba – unde poți observa vestigii ale uimitoarei civilizații maiașe, precum piramida Nohoch Mul.

Riviera Maya este un loc unic unde trecutul se întâlnește cu prezentul. Poți practica activități acvatice precum pescuitul, windsurf-ul și scufundările; să înveți despre civilizații vechi sau să te bucuri de plimbări agreabile prin junglă.

4. Veracruz

Veracruz se găsește în zona de est a Golfului Mexic. Locația privilegiată și clima plăcută o transformă într-o destinație turistică prin excelență.

Veracruz le oferă vizitatorilor o mare gamă de opțiuni pentru odihnă, relaxare și o recreere sănătoasă: excursii, plimbări pe cal și orice tip de activitate în aer liber.

5. Ciudad de Mexico

La Ciudad de Mexico este capitala țării și sufletul său istoric, cultural și economic. Capitala Mexicană oferă o multitudine de destinații superbe precum: centrul istoric al orașului (declarat patrimoniu umanității de UNESCO), parcul și castelul Chapultepec, muzeul național de antropologie și istorie, biserica Guadalupe, grădinile plutitoare din Xochimilco.

Sursă foto: Google