Diana Fota- One Love Craft

“Totul a inceput de la un fel de nestatornicie provocatoare de insomnii… îmi ţineam de ceva vreme mintea la dospit, cerând o activitate care să nu-mi altereze libertatea şi care sa ma aţâţe sa transform vizual şi palpabil toate vârtejurile de culori, care mi se desfăşurau în faţa ochilor. La un moment dat, am ajuns înconjurată de vase din lut, arse în cuptor, purtând amprenta unor palme aspre si calde şi aşa am început sa îmbrac pământul în culoare, după chipul şi asemanarea din interior. “ Aşa descrie Diana Fota începuturile pasiunii sale pentru lut şi culoare.

One Love Craft este mai mult decât o afacere, este un îndemn pentru întoarcerea la rădăcini. Vasele pictate manual poartă amprenta naturii sălbatice, dar şi a identităţii naţionale. Diana speră într-o revenire a meşteşugurilor , prin apreciarea oamenilor faţă de lucrurile frumoase, create într-un mod tradiţional.

Ideea este una recentă, comercializarea vaselor de lut a început undeva prin august. Momentan totul merge bine,  clienţii find majoritatea tineri care apreciază frumosul şi natura şi tradiţiile româneşti. Creaţiile variază de la farfurii la vaze şi suporturi.

Cristina Mîrzoi

http://onelovecraft.wordpress.com/