Diavolul se îmbracă de la Prada- Anna Wintour

Cu coafura celebră, devenită distinctă pentru ea, împreună cu permanenţii ochelari de soare, Anna Wintour este o personalitate de neuitat. Şi vorbind de personalitate, aceasta este cea care a inspirat personajul principal al filmului dela Hollywood, Diavolul se îmbracă dela Prada.

Anna Wintour, directorla Vogue, este cunoscută şi pentru pasiunea de a descoperi noi talente, cum au fost cazurile lui Christopher Kane sau Jonathan Saunders, dar şi Kate Bosworth. Porecla ei, „Iarna nucleară” („Nuclear Winter”) ne duce cu gândul la personalitatea ei, dar toţi cei care o cunosc îi respectă foarte mult abordarea perfecţionistă. Până la urmă ea este cea care a propulsat Vogue ca fiind una dintre cele mai reprezentative reviste de modă.

Pe lângă pasiunea pentru artă, Wintour este şi o filantropistă, strângând peste 10 milioane de dolari pentru o campanie de caritate ce se ocupă de bolnavii de SIDA, din 1990 până astăzi.

În 1988 afăcut pasul cel mare, atunci când a devenit editor şefla VogueUS, lăsând în urmă poziţia de editorla VogueUK. În ciuda acestui fapt, Anna Wintour consideră în continuare că Londra are cea mai distinctă identitate în modă: „Oamenii fac constant greşeala de a compara Londra cu New York, Milano sau Paris. Londra are propria identitate în modă. Viila Londrapentru a-l descoperi pe următorul Alexander McQueen sau John Galliano”, spunea Wintour.

 

Laura Banciu

Sursa: www.vogue.co.uk