Pe lângă numeroasele tratamente corporale care există acum pe piaţă alături de exerciţiile fizice, am găsit şi câteva sugestii gastronomice care promit să ajute la diminuarea aspectului de coajă de portocală. După cum se ştie, de celulită scăpăm foarte greu, dar mereu sunt binevenite câteva idei ajutătoare:
1. Pasta de tomate
Împreună cu ketchup-ul, cele două condimente conţin licopen, o substanţă ce ajută la vindecarea daunelor provocate de expunerea îndelungată la soare şi previne ruperea colagenului, făcând celulita mai puţin vizibilă.
2. Nu te mai stresa
Hormonii stresului schimbă modalitatea de funcţionare a celulelor adipoase. Din această cauză este bine să consumi cerealele integrale şi nu cele suprasaturate de zahăr. Şi ceaiul este o soluţie bună în acest caz, cele mai indicate ceaiuri pentru a scădea rezistenţa la insulină a celulelor adipoase sunt cel alb şi verde.
3. Redu inflamarea ţesuturilor
În afara faptul că favorizează apariţia celulitei, inflamarea ţesuturilor poate cauza şi câteva boli de inimă. Prin urmare, este esenţial să ştii cum să scapi de această afecţiune. O soluţie bună este bromelaina, un amestec de enzime care are efect anti inflamator. Se găseşte cel mai des în ananas. Ai grijă să nu cumperi suc de ananas deoarece este bogat în zahăr şi se anulează efectul benefic.
4. Hidratează-te din interior
Bea multă apă şi consumă multe fructe şi legume precum pepenele sau castravetele. Îţi vei hidrata pielea şi ea va căpăta un aspect neted.
5. Evită dispozitivele anticelulitice
Ne referim aici la cele care promit rezultate miraculoase încă de la prima încercare, dispozitive inovatoare care, din păcate, se strică după câteva utilizări. Cel mai bine este să te duci la un salon pentru a scăpa de celulită. Acolo vei afla care sunt instrumentele cele mai bune pentru a combate această afecţiune şi cât de mult durează procesul.
Saftiuc Anca
Foto: www.doctoroz.com